İki üniversite mezunu işportacı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2009 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

UŞAK'ta, iki üniversite mezunu, 38 yaşındaki Murat Taşkın, iş bulamayınca geçimini işportacılıkla sağlışıyor. Açtığı bijuteri dükkanını ekonomik krize kurban veren Taşkın, ipek böceği ve civciv satıyor.

Evli ve 2 çocuk babası olan Murat Taşkın, Ankara Üniversitesi'ne bağlı Çankırı Meslek Yüksekokulu Haberleşme ve Telekomünikasyon Bölümü'nü 1992 yılında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü 2005'te bitirdi. Yıllarca kendi alanları ile ilgili başvurmadık kapı bırakmayan, KPSS'den de sonuç alamayarak kendi işyerini açan Taşkın, zor zahmet yürüttüğü bijuteri işinde de ekonomik krize yenik düştü ve seyyar satıcılığa başladı. Ailesine daha iyi bir hayat sağlamak için iki üniversite bitirdiğini anlatan Murat Taşkın, şöyle dedi:

?Çocukluğumdan bu yana üniversite okuyarak gelecekte iyi bir yerde olmayı hedeflemiştim. Hedeflerimi iki üniversite bitirerek gerçekleştirdim. İki üniversiteyi bitirdim ancak yıllarca işsizlik ile boğuşmak zorunda kaldım. Birçok yerde iş için şansımı denesem de kapılar yüzüme kapandı. KPSS ile devlet kapısında şansımı denedim o da olmadı. Kendi işimi kurdum ama ekonomik krize direnemedim ve işyerimi kapattım. Ekmek parası kazanmak için iki üniversite bitirmeme rağmen işportacı oldum.?

İlköğretim okulunda okuyan oğlu 11 yaşındaki Alpay Taşkın'ı da boş zamanlarında yanına alarak hayatı öğretmeye çalışan Taşkın, bundan sonra iş bulmaya dair ümidinin kalmaması nedeniyle seyyar satıcılık yaptığını söyledi. Boş bulduğu yerlerde tezgah açarak satış yaptığını ifade eden Taşkın, ?Kelebeğin oluşum aşamasından birisi olan tırtıl, yani diğer adı ile ipek böceği satıyorum. Tırtılları Bursa'dan getiriyorum. Tanesi iki lira. Çocuklarımız bu şekilde doğayı ve hayatı tanısınlar istiyorum. Kendi çocuğumu da boş zamanlarımda yanıma alıyorum. Diğer yandan rengarenk civcivler satarak çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber