Akdağ: Yangınla ilgili soruşturma yürütülüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 11:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

AKDAĞ: "YANGIN İLE İLGİLİ SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR"

BURSA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde dün gece çıkan yangına ilişkin, "Soruşturma şu anda yürütülüyor. Bu soruşturmanın sonuçları en kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Net olarak ifade ediyorum; Bu soruşturma herhangi bir yanlışı, ihmali, eksiği ortaya çıkarırsa o hususta gerekenler hem adli yönden hem idari yönden yapılacaktır" dedi.

Hastanedeki incelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, "Hastanede şu anda faaliyet var mı?" yönündeki soru üzerine, gerekmesi halinde faaliyetin sürebileceğini, icap etmemesi durumunda ise başka hastanelerde bunun yapılabileceğini bildirdi.

Akdağ, "Güvenlik kamerası görüntülerini seyrettiniz sanırım. Yangın tüplerinin boş olduğu söyleniyor. Böyle bir görüntü var mıydı?" yönündeki bir başka soru üzerine, şöyle konuştu:

"Şimdi bu yangın çok kısa bir sürede söndürülmüş zaten. Bu tür spekülatif ifadelerden hiç kimsenin bulunmaması lazım. Söylediğim gibi soruşturma şu anda yürütülüyor. Bu soruşturmanın sonuçları en kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Şunu söyleyeyim. Net olarak ifade ediyorum; bu soruşturma herhangi bir yanlışı, ihmali, eksiği ortaya çıkarırsa o hususta gerekenler hem adli yönden hem idare yönden yapılacaktır. Ancak şu aşamada tahminlere dayalı bir takım spekülatif yorumlar yapmak gerçekten doğru olmaz. Sadece şunu olayın seyrinden görebiliyoruz. Yangın söndürülüyor. Allah korusun tabi müdahalede gecikilse, yangın bütün hastaneye yayılsa daha büyük bir felaketle karşı karşıya gelebilirdik."

Recep Akdağ, "Geçen ay hastanede yangın tatbikatı yapılmıştı. Buna göre hareket edilmiş mi" yönündeki soruya, "Bunların hiçbiri için ben bir yorum yapamam. Soruşturmanın sonucunu ben de beklemek durumundayım. Tabi ki bu soruşturmayı idari açıdan bilirkişileriyle birlikte en süratli şekilde tamamlayacağız Sağlık Bakanlığı olarak. Savcılığın da soruşturmayı en kısa zamanda tamamlayacağını ümit ediyorum" yanıtını verdi.

"Hastanede daha önce bir yangın çıkmıştı. Bu yangında bir tank patlamıştı. Yine böyle bir şey oldu mu?" yönündeki soruyu da Akdağ, "Böyle bir şey yok şu anda. Söylediğim gibi bu bir bodrum katta meydana gelmiş, radyolojinin olduğu bölümde. O esnada, gecenin o saatinde herhangi bir çalışmanın olmadığı, olmasının da beklenmeyeceği ortaya çıkmış bir yangın" diye yanıtladı.

"Tahliye edilen hastalardan kaçının durumu kritik" yönündeki soru üzerine Akdağ, "O hususta da şu an kesin bir şey ifade edemem. Çünkü tahliye edilen hastaların bir bölümü zaten yoğun bakım hastaları. Bunların kendi tabiatlarında kritik hasta olma durumu var" dedi.


ATALAY: YANGINA ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

ANKARA (A.A) - 26.05.2009 - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bursa Şevket Yılmaz Hastanesindeki yangına zamanında müdahale edildiğini, ancak yoğun bakımdaki 8 hastanın yerleri değiştirilirken dumanın da etkisiyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Yangının hastanenin alt katlarında, gece saat 02.10-02.15 sıralarında çıktığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olaydan hemen haberdar edildiğini belirten Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da sabah saatlerinde Bursa'ya gittiğini, soruşturmanın başlatıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber