Şehit kanıyla dolandırıcılığa hapis ve para cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 11:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İZMİR'de bir yıl önce kurdukları Şehit Ailelerine ve Gazilerine Yardım Derneği'nin logosuyla bastırdıkları Çin malı ithal basit malzeme ve kırtasiye ürünlerini, kapı kapı dolaşarak satıp, haksız kazanç sağladıkları iddisıyla haklarında dava açılan, üçü tutuklu beş sanığa hapis ve para cezası verildi.

Geçen yıl polisi arayan bazı kişiler, İzmir'in ilçelerinde kapı kapı dolaşan kişilerin, Şehit Ailelerine ve Gazilerine Yardım Derneği adına ucuz malları yüksek fiyatla sattığını bildirdi. Harekete geçen polis, şebeke elebaşısı ve aynı zamanda derneğin de başkanı olan Mustafa Doğan, sevgilisi Demet Yiğittürk, Özlem Başı, Emin Üstübay ve Mustafa Türdü yakalayıp gözaltına aldı. Sanıkların Çin'den ithal edilmiş ucuz kırtasiye ürünlerini, duygu sömürüsü yaparak sattıkları ve bu sayede de 200 bin TL haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Mahkemeye çıkarılan sanıklardan Mustafa Doğan, Demet Yiğittürk, Emin Üstünbay tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Özlem Başı ve Mustafa Türdü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haklarında ?dolandırıcılık' suçundan İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar, bugün tekrar hakim karşına çıktı. Duruşmaya, tüm sanıklar avukatlarıyla birlikte katıldı.

Daha önce bir gece kulübünde gece sorumlusu olan Mustafa Doğan ifadesinde, bir süredir birlikte yaşadığı Demet Yiğittürk'ün ailesinin iyi bir işi olmadığı için evlenmelerine izin vermemesi üzerine bu yola başvurduğunu belirterek şöyle konuştu:

?Sevdiğim kadının ailesinin gözüne girmek istedim. Demet, daha önce çalıştığı yardım derneğinden ayrıldı. Ben bu derneğin başkanı olmak, kendimi göstermek istedim. Ancak bunun için çok para harcamam gerektiğini anladım. Bu mümkün olmayacağı için, ben de Şehit Ailelerine ve Gazilerine Yardım Derneği'ni kurdum.?

Mustafa Doğan dışında diğer sanıklar suçlamaları kabul etmezken mahkeme heyeti Doğan'ı 7 yıl 4 ay, Emin Üstübay'ı 5 yıl, Demet Yiğittürk'ü 2 yıl 4 ay, Özlem Başı'yı 1 yıl 3 ay ve Mustafa Türdü'yü 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuklı yargılanan Demet Yiğittürk, cezaevinde yattığı süre gözönüne alınıp tahliye edildi. Ayrıca sanıklar, 200 bin ile 700 bin TL arasında değişen para cezalarına çarptırıldı. Mahkeme sonunda sanık avukatları, kararı temyiz edeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber