DTP'li milletvekilleri ifade vermeye gelmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, başka illerde yürüyen davaları kapsamında, talimatla ifade vermeleri için davetiye gönderilen ancak duruşmalara katılmayan DTP'li Ahmet Türk, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş için TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasına ve aynı yazı ile yeni duruşma günü ve saatinin bildirilmesine karar verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan talimat duruşmalarına, Ahmet Türk, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş katılmadı.

Mahkemenin duruşma zabıtlarında, "sanıklar Türk, Demirtaş ve Ayna hakkında TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkerelere 22 Mayıs 2009 tarihli bilgi mahiyetinde cevap verildiği; cevaplarda, milletvekillerinin sekreterlerine yazının ulaştırılmış olduğu, ancak adı geçen milletvekillerinin çalışmaları dolayısıyla sık sık Ankara dışında bulunduğundan kendilerine ulaştırılamadığı, gerekli işlemler tamamlandığında mahkemeye bilgi verileceğinin bildirildiği" kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı ise TBMM Başkanlığına yazılan müzekkere cevabının beklenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, TBMM Başkanlığı'na yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasına ve aynı yazı ile yeni duruşma günü ve saatinin bildirilmesine karar vererek, talimat duruşmalarını 29 Eylül 2009 tarihine erteledi.

Ahmet Türk'ün İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Emine Ayna'nın Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ve Selahattin Demirtaş'ın da Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatları doğrultusunda ifadelerinin alınması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber