Bem-Bir-Sen bir kez daha yetkili sendika

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Bem-Bir-Sen 2009 yılında da yetkili sendika olarak, yerel yönetim çalışanlarını temsil etme hakkı elde etti.

Üst üste 4. kez genel yetkili sendika olan Bem-Bir-Sen, 29 Mart yerel seçimleri sonrasında el değiştiren bazı belediyelerdeki üyelere yapılan baskılara rağmen yetkiyi elinde tuttu.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada sendikanın sosyal denge sözleşmeleri ile üyelerinin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruduğu belirtildi.

Bem-Bir-Sen'in sendikacılık ilişkilerini baskı-tehdit-şiddetten uzak, hoşgörü ve karşılıklı iyi niyet ile sürdürdüğüne vurgu yapılarak, "Bem-Bir-Sen'in bu tavrına rağmen, 29 Mart seçimlerinin hemen akabinde, özellikle Isparta, İstanbul-Sarıyer, Ankara Yenimahalle, İzmir Gaziemir, Kemalpaşa, Torbalı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, Ağrı Patnos gibi bazı belediyelerde Bem-Bir-Sen üyelerine yönelik baskı, şiddet ve zorlamalar başladı" denildi.

Bem-Bir-Sen ideolojik sendikacılık anlayışını, marjinal yaklaşımları, siyasi sendikacılık anlayışını kurulduğu günden beri reddettiğine işaret edilen açıklamada, "Bütün baskı, tehdit, şiddet ve zorlamalara rağmen yerel yönetim hizmet kolunda 4. kez üst üste genel yetkili sendika olmayı başaran Bem-Bir-Sen, 2009 yılı yetki sürecinde kendisine sayısal manada en yakın sendika olan KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen'i 8 bin farkla geride bırakmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber