Ahmet Türk: İfadelerimizin istenmesi hukuksuzluk

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AHMET TÜRK: "DURUMU DEĞERLENDİRECEĞİZ"

ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, haklarındaki davayla ilgili duruşmanın 29 Eylül 2009 tarihine ertelendiğini bildirerek, "Süreç içerisinde durumu değerlendireceğiz, ona göre tavrımızı koyacağız" dedi.

DTP'li milletvekillerinin duruşmasının 29 Eylül 2009 tarihine ertelendiğini belirten Türk, "Bugüne kadar devamlı seyahatte olduğumuz için zaten tebligat da ulaşmış değildi. Ancak süreç içerisinde durumu değerlendireceğiz, ona göre tavrımızı koyacağız. Biz zaten başından beri tavrımızı koyduk, dokunulmazlıklarımız var. Bu nedenle mahkemelere gitmeyeceğimizi ifade etmiştik" diye konuştu.

Ahmet Türk, bir gazetecinin "İskoçya Modelini" destekleyip desteklemelerine ilişkin sorusuna, "Bunu sizden duyuyorum. Esasında çözümü Türkiye'nin şartlarına göre tartışmamız gerekiyor. Zaman zaman örnekler veriyoruz. 'Bu örnekler birebir uygulanır' mantığına sahip değiliz. Ancak dünyadaki gelişmeleri, değişimleri, formülleri önümüze koyup tartışmamız gerekiyor" karşılığını verdi.

TÜRK: İFADELERİMİZİN İSTENMESİ HUKUKSUZLUK

ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP'li milletvekillerinin ifadelerinin istenmesinin hukuksuzluk olduğunu öne sürerek, "Bu hukuksuzluğun ortağı olmamak için ifade vermeyeceğiz" dedi.

Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,yargılandıkları davaların Anayasa'nın 14. maddesine girmediğini, isnat edilen suçlamaların tamamen düşünce özgürlüğüyle ilgili olduğunu savundu.

"Çok açık biçimde Anayasa'yı, hukuku zorlayarak bizleri yargılamak istiyorlar" diyen Türk, şöyle devam eti:

"Burada aslında hukuki olmaktan öteye siyasi bir karar söz konusudur. Yerel mahkemeler, isnat edilen suçlamaları dokunulmazlık kapsamında görmüştür. Yargıtay, Adalet Bakanlığının istemi doğrultusunda, hukuku zorlayarak yargılanmamız yönünde bir karar vermiştir.

Kaderin cilvesi midir bilinmez ama DTP milletvekillerinin yargılanması için yargı kararı aldıranlar, kısa bir süre sonra bu kez kendi partileri hakkındaki kapatma davasıyla karşı karşıya kalmıştır. Ve bu kez kendileri yargıyı siyasi karar almakla eleştirmiştir. Ne hazindir ki kendisi de yargı mağduru olan bir iktidar partisi, maruz kaldığı uygulamaların aynısını, muhaliflerine karşı devreye koymuştur."

Türk, "Kürt sorununun çözümünün bir başka bahara ertelenemeyeceği aşikardır" dedi.

Ahmet Türk, "Kürt sorununa yaklaşım, Türkiye'nin kaderini belirleyecektir. Çünkü ülkemizin değişim ve dönüşümünün önündeki en önemli engel Kürt sorununun çözümsüzlüğüdür. Eğer Kürt sorunu çözüm sürecine girmezse demokrasi dışı güçler ülkeyi yeniden esir alacaktır. Susurluk'un, Ergenekon'un beslendiği nokta, Kürt sorununun çözümsüzlüğüdür" diye konuştu.

DTP Genel Başkanı Türk, Kürt sorununun çözümü konusunda, CHP'de sınırlı da olsa bazı arayışların başladığını gördüklerini, bunu önemsediklerini, ancak yeterli bulmadıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber