Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde serin hava bugün de etkili. Yarından itibaren ise ülkenin tamamında lodosun etkisiyle yüksek sıcaklıklar bekleniyor. Hafta sonu batı yine 30 derece ve üzerini görecek.

İSTANBUL - İstanbul'da bugün poyraz öğlen bir ara sert, yarından itibaren daha sıcak ve zayıf rüzgarın etkisinde geçecek. Ankara'da hava bugün de serin ve bulutlu, yarın açacak ve ısınmaya başlayacak. İzmir güneşli ama rüzgar sert. Bursa ve Adana az bulutlu.

Marmara'da poyraz bugün sadece öğle saatlerinde sert, akşam hafifliyor. Gökyüzü Trakya, Çanakkale ve Balıkesir çevresinde güneşli, Kocaeli ve Sakarya'da ara ara bulutlanabilir. Yarından itibaren sıcaklık artacak ve hafta sonu 30 dereceyi geçecek.

İç Anadolu'nun büyük bölümünde hava bulutlu ve serin. Sıcaklık 15 ila 20 derece arasında. Yarın gökyüzü açacak. Cumadan itibaren sıcaklıklarda hızlı artış bekleniyor.

Ege genelinde güneş bolca parlıyor, sıcaklık ortalama değerinde ve 20 ila 27 derece arasında seyrediyor. Kıyılarda karayel bugün de sert, yarından sonra rüzgar lodosa döneceğinden, yükselen nem ve sıcaklık daha bunaltıcı bir hava yaratacak.

Akdenizin doğusu ve Güneydoğu biraz bulutlu olsa da, bu hafta güneşli, sonraki günler daha açık ve sıcak geçecek. Bugün Antalya 30, Diyarbakır 28 derece.

Doğu Anadolu'da Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı boyunca hava soğudu, sıcaklık Erzurum'da 12 derece ve aralıklı yağmur var. Van ve Hakkari'de ise yağmur hafifledi, Malatya çevresi parçalı bulutlu. Cuma günü sıcaklık artışa geçecek.

Karadeniz serinlemeden en fazla etkilenen bölge, sıcaklık Sinop-Trabzon boyunca 15-17 derece. Doğu Karadeniz sağanak yağmurlu. Cumadan itibaren sıcaklıkta yeniden yükseliyor.

METEOROLOJİDEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

- Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde, bugün saat 22.00'ye kadar gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"da, Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ile zamanla Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde, sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak yağışın saat 22.00'ye kadar süreceği bildirildi.

Uyarıda, su baskını ve yıldırıma karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber