27 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan'da.

- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiev ile Cumhurbaşkanı Gül'ün baş başa görüşmesi ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı yapacak.

- Gül, Türkiye-Kırgızistan İş Forumu ve Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinin yeni hizmet binasının temel atma törenine katılacak.

- Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Serpil Alpman, Cumhurbaşkanı Gül onuruna öğle yemeği verecek.

- Cumhurbaşkanı Gül'e, Yusuf Balasagun Milli Üniversitesince "Fahri Profesör" unvanı verilecek.

- Kırgızistan Başbakanı İgor Çudinov'u kabul edecek olan Gül, Kurmanbek Bakiev'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la birlikte, Denizkurdu 2009 Tatbikatı'nın Marmaris açıklarındaki seçkin gözlemci gününü izleyecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Kreşi sergisinin açılışını yapacak.

- Toptan, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Emin Başer ile Çin Halk Cumhuriyeti Kamu Güvenliği Bakanı Meng Jianzhu'yi ayrı ayrı kabul edecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adıyaman'da Besni ilçesi ve Çakırhöyük beldesini ziyaret edecek.

-Baykal, Şanlıurfa'da da Halfeti ilçesi, Birecik'in Ayran beldesi ile merkez Kısas beldesine ziyaretlerde bulunacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen "1. Medya ve Yeni İletişim Hizmetleri Bakanlar Konferansı"na katılmak üzere İzlanda'ya gidiyor.

6- İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband'ın temasları...

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Miliband'la Başbakanlık Merkez Bina'daki makamında görüşecek.

- Miliband, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Dışişleri Bakanı Davit Miliband'ı Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek.

7- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Makedonya'daki temaslarını tamamlamasının ardından Kosova'ya geçecek.

8- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bursa'da, "AK Parti Siyaset Akademisi'nde "AB" konulu ders verecek.

9- Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kocaeli'de çeşitli ziyaretler yapacak, KSO Meclis toplantısına katılacak, KOÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Gazanfer Bilge Spor Salonu'nun açılışı ve TÜPRAŞ Kavşağı temel atma törenine katılacak.

10- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de muhtarlarla bir araya gelecek.

11- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum'da Koçhisar Barajı ve Mecitözü Sulama Göleti ile Mecitözü ilçesinde inceleme yapacak, Hatap Barajı Çorum İçme Suyu İsale Hattı temel atma törenine katılacak, Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bölgesel Enerji/Elektrik Bakanları Toplantısı"na katılmak üzere İstanbul'dan Irak'a hareket edecek.

13- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin bu yıl konuk ülke ve dönem başkanı olduğu Uluslararası Taşımacılık Forumu (ITF) için Almanya'nın Leipzig kentine gidiyor.

- Yıldırım, ITF Genel Sekreteri Jack Short ve Rusya Ulaştırma Bakanı İgor Levitin ile görüşecek, dönem başkanı olarak resepsiyon verecek.

14- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Üyesi ve Kamu Güvenliği Bakanı Meng Jianzhu ile bakanlıkta görüşecek.

15- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başkent Öğretmenevi'nde, akademisyenlerle eğitim değerlendirme toplantısı yapacak.

16- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kuvayı Milliye ve Milli Mücadelenin Örgütlenişinin 90. Yılı" etkinliklerine ilişkin Ankara'da basın toplantısı yapacak.

17- TBMM'den.

- Genel Kurulda, RTÜK üyeliklerine seçim yapılacak ve Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı bölgelerin temizlenmesini öngören kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- KİT Komisyonu PTT ve ÇAY-KUR'un 2007 yılına ilişkin hesaplarını görüşecek.

18- Siyasi partilerden.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın 29. ölüm yıl dönümü nedeniyle Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde düzenlenen anma etkinliğine katılacak.

- DP Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

- BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, genel merkezde basın toplantısı yapacak.

19- TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, Bursa'daki Şevket Yılmaz Devlet Hastanesindeki yangınla ilgili olarak hastane önünde basın açıklaması yapacak.

20- 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki açılışla başlayacak.

21- Toplantı... Seminer... Fuar...

- İstanbul Sanayi Odası (İSO) mayıs ayı meclis toplantısı yapılacak.

- Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ASO'nun mayıs ayı olağan meclis toplantısında güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirecek.

- İzmir Ticaret Odasının aylık olağan meclis toplantısı yapılacak.

- Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz, Hatay Valisi Nusret Miroğlu'nu ziyaret edecek, Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında sunum yapacak.

- İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, 3. Sanayi Sitesi esnafının sorunlarını dinleyecek.

- Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının düzenlediği seminerde, Özel Tüketim Vergisi ele alınacak.

- Ege Serbest Bölgesinde Gates Powertrain firmasının temel atma töreni ve basın toplantısı yapılacak.

- "5. Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı" İstanbul'da açılacak.

- Ulusal Etik Haftası etkinlikleri kapsamında, Ankara'da, "Kamuda ve Toplumda Etik Algılaması" konulu konferans yapılacak.

- Zonguldak Karaelmas Üniversitesi fakülte ve yüksek okullarının 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda yapılacak.

- Çevre ve Orman İzmir İl Müdürlüğü tarafından Aliağa'da Ulusal Petrol Kirliliği Acil Müdahale Tatbikatı yapılıyor.

- Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi şoförler odaları bölge toplantısı Gaziantep'te yapılacak.

22- Şampiyonlar Ligi'nde final gecesi...

- Futbolda 54. Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçında İtalya'nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda İspanya'nın Barcelona ile İngiltere'nin Manchester United takımları karşı karşıya gelecek.

23- Beko Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile Galatasaray Cafe Crown arasındaki play-off yarı final serisinde ilk maç Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak.

24- TFF 2. Lig play-off yarı final ilk maçında Tarsus İdmanyurdu ile Konya Şekerspor, Cebeci İnönü Stadı'nda karşılaşacak.

25- TFF 3. Lig'e yükselme karşılaşmaları İzmir, İstanbul, Antalya

ve Kayseri gruplarında yapılacak toplam 8 maçla başlayacak.

26- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, el parmağından geçirdiği operasyonun ardından Acıbadem Koşuyolu Hastanesi'nden taburcu olacak.

- Terim'in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ufuk Nalbantoğlu, hastanede basın toplantısı yapacak.

27- Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 uluslararası bayanlar tenis turnuvasının tanıtımı amacıyla ENKA Sadi Gülçelik Spor Sitesi tesislerinde basın toplantısı yapılacak.

28- Beşiktaş şampiyonluğa kilitlendi.

- Siyah-beyazlılar Turkcell süper Lig'i ilk sırada tamamlamaları halinde 6 yıl sonra şampiyonluğa ulaşacak.

- Beşiktaş, 1959'da başlayan ligde 11. şampiyonluğunu elde edecek.

- Yıldırım Demirören, kulüp başkanlığı döneminde ilk kez lig şampiyonluğu yaşayacak.

29- Turkcell Süper Lig'de sezon biterken...

- Ligde 51. şampiyon, 30 Mayıs Cumartesi günü yapılacak 2008-2009 sezonu 34. ve son hafta maçlarının ardından belli olacak.

- Son haftaya 2 puanlık avantajla giren Beşiktaş'ın yanı sıra, ikinci Sivaspor ile üçüncü sıradaki Trabzonspor'un matematiksel olarak ligi önde bitirme olasılığı bulunuyor.

30- Turkcell Süper Lig'de sezon biterken...

- Ligin son haftasında, şampiyonluk, Avrupa kupalarına katılım ve küme düşme haricinde, "Gol Krallığı" yarışmasında da ayrı bir heyecan yaşanacak.

- 20 gollü Galatasaraylı Milan Baros ile 18 gollü Kocaelisporlu Taner Gülleri, krallık tacını takabilmek için yarışacak.

- Baros, "Gol Kralı" olursa, Galatasaray 14. kez bu unvana sahip oyuncuyu kadrosunda bulundurarak, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yakalayacak. Çek golcü ayrıca, bu unvana sahip 4. yabancı futbolcu olacak.

- Taner'in tacı takması durumunda ise Kocaelispor ilk kez bu unvana sahip bir oyuncuyu kadrosunda bulundurma onuruna ulaşacak.

- Lig tarihindeki 50 sezonda 31 Türk, 3 yabancı olmak üzere toplam 34 futbolcu "Gol Kralı" oldu.

31- Beşiktaş, Denizli'de zor kaybediyor.

- Sezonun son haftasında deplasmanda Denizlispor ile karşılaşacak lig lideri Beşiktaş, puan kaybı durumunda şampiyonluğu tehlikeye atacağı Denizlispor deplasmanında oynadığı 16 maçın 9'unu kazanırken, 3 kez yenildi, 4 kez de berabere kaldı.

- Beşiktaş'ı ligde 8 maçtır yenemeyen Denizlispor, kendi evindeki son galibiyetini 2004-2005 sezonunda aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber