Olmayan makama müdür ataması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 22:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA) SOSYAL güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması ve bazı müdürlüklerin lağvedilmesi sıkıntıları beraberinde getirdi. Bazı Bağ- Kur İl müdürlerinin Ankara 9'uncu İdare Mahkemesi'ne açtıkları dava, lehlerine sonuçlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu atamaları yapmaya başladı, ancak ortada bir kurum olmaması soruları da beraberinde getirdi.

Bağ- Kur Denizli İl Müdürlüğü'nde 1992 yılından 2008 yılına kadar müdür olarak görev yapan Necati Köse, kurumunun lağvedilmesinden sonra Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Başkanlık Müşavirliği kadrosuna atandı. Köse bu atamayı 2 Şubat 2008 tarihinde yargıya taşıdı. Ankara 9. İdare Mahkemesi de, 17 Nisan 2009 tarihinde dava konusu atamanın iptal edilmesi yönünde karar aldı. Bunun üzerine, SGK Başkanlığı, 29 Nisan'da Necati Köse'yi ?Denizli Bağ- Kur İl Müdürlüğü' görevine atadı. Atama kararının Köse'nin eline ulaşması 11 Mayıs'ı buldu. Köse'nin Ankara'dan toparlanıp Denizli'ye gelmesi ve görevine başlaması ise bu kez başka tarihe takıldı. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ- Kur'un ?Sosyal Güvenlik Kurumu' (SGK) adı altında birleşmesine ilişkin 5 bin 502 sayılı kanunun, SGK'nın altyapısının oluşturulması için verdiği 3 yıl süre 20 Mayıs 2009'da doldu. Eski Bağ-Kur İl Müdürü Necati Köse, daha makamına oturamadan yasal süre böylece dolmuş oldu. Necati Köse, yargıya giden diğer müdürler gibi yeni konumunun ne olacağını merakla beklediğini anlatırken şöyle dedi:

?Mahkeme beni Bağ- Kur İl Müdürlüğü görevine iade etti. Kurumum da mahkeme kararını onadı ve beni atadı. 11 Mayıs'ta atama kararı elime ulaştı. Ancak, 5502 sayılı kanunan tanıdığı üç kurumun tek çatı altında birleşmesi süreci 20 Mayıs'ta doldu. Atamamın SGK İl Müdürü olarak yapılması gerekiyordu. Buna sicilim de kariyerim de uygun. Çünkü ortada Bağ- Kur diye bir kurum yok. Hâlâ devletin memuruyum. Bir oda verirlerse vatandaşa hizmet etmeye çalışırım. Yapacak bir şey yok. Ortada kazanılmış bir dava var ama bu davanın sonucu uygulamada nasıl olacak ben de merak ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber