RTÜK için yine seçim yapılamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 20:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdulkadir Akcan, uygulanan yanlış politikalardan dolayı Türkiye'de hayvancılığın sürdürülebilirliğinin kalmadığını söyledi.

MHP'nin, hayvancılık sektörünün araştırılması için verdiği grup önerisi ile ilgili söz alan Akcan, hayvancılık sektöründe arz-talep dengesinin bozulduğunu, alım gücünün sağlanamadığını ve üretimde karlılığın durduğunu ifade etti.

Hükümet'in tarım politikalarını eleştiren Akcan, ?(Tarım sektörünü destekliyoruz) diyorlar ama verdikleri desteği ÖTV ve KDV ile tahsil ediyorlar. Hükümetin tarım desteği konusunda kafası karışık. Ne yaptığını bilmiyor? dedi.

Hayvancılık sektöründe girdilerin arttığını, bunun karşısında ürünün değer kaybettiğini belirten Akcan, bu nedenle hayvancılığın sürdürülebilirliğinin kalmadığını savundu.

?KAMU HİZMETİ ANLAYIŞI YOK?

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de AKP'nin kamu hizmeti anlayışının olmadığını iddia etti. Bu anlayışın olmaması nedeniyle Türkiye'de birçok sektörün gerilediğini öne süren Gök, ?Bu anlayış yüzünden eğitimi de bitirdiniz. Sizler de çocuklarınızı devlet okullarına göndermiyorsunuz? dedi.

Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi ile ilgili tasarıya değinen Gök, söz konusu arazinin, mayın temizliğinin ardından bölgedeki hak sahiplerine verilmesi gerektiğini söyledi. Gök, ?Feodaliteyi yok etmek için, bu toprakları, orada köle olarak kullanılan insanlara vermeyi neden düşünmüyorsunuz? Bu bölgede petrol var. Ama ihalenin ardından bu topraklara siz de girip bu petrolü arayamazsınız. Sanıyorum bu kanunun arkasında baş patron, ABD var? diye konuştu.

AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise muhalefet partilerini eleştirerek, ?Çalışma süresi ile oynamak adına paslaşmalar yapıyorsunuz. Çalışmaları engellemek için uğraşıyorsunuz? dedi. Ak Parti'nin kimseden emir almadığını belirten Aydın, kendilerini bu Meclise milletin getirdiğini söyledi. Aydın, tasarıda, petrol ve maden arama haklarının saklı olduğunu vurguladı.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da gruplar arası diyalog olmaması halinde Meclisin yasama görevini yapamayacağını belirterek, ?AKP'li milletvekilleri çoğunluk olduklarını düşünerek dikte etse de görülüyor ki buna rağmen Meclis çalışması kilitlenebiliyor? dedi.

Türkiye'de mayınların bütün sınırlardan temizlenmesinden yana olduklarını ifade eden Kaplan, ancak temizlenen arazilerin bölgedeki hak sahiplerine verilmesi gerektiğini ifade etti.

RTÜK ÜYELİĞİ İÇİN SEÇİM YAPILAMADI

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, Türkiye'de demokrasinin henüz kurumları ve kurallarıyla oluşturulamadığını ifade ederek, çoğulculukla çoğunluğun birbirine karıştırıldığını kaydetti.

?Yürütmenin her söylediğinin, yasama tarafından yerine getirilmesi? seslerinin dikkate alınmaması gerektiğini belirten Koç, geçen dönem de gruplar arasında uyuşmazlık yaşandığını, bunun sonucunda Parlamentonun gerçek gündeme saat 18.00'den sonra geçilebildiğini anımsattı.

CHP'nin başvurusu üzerine Danıştay 13. Dairesi tarafından farklı iki işin tek ihaleyle verilmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararını iptal edildiğini bildiren Koç, Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi karşılığında temizlenen alanların 44 yıllığına kullanımını öngören tasarıya ilişkin muhalefetin gerekçelerinin son derece gerçekçi olduğunu söyledi.

Haluk Koç, ?Aklın yolu birdir, mayınlı alanlar temizlenmelidir. Ama temizlenmesi karşılığında kullanıma verilmesi konusuna duyarlılık göstermenizi rica ediyorum? dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, mayınlardan temizlenecek alanın kiraya verilmesi konusunda basının ve tüm kamuoyunun endişeleri bulunduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili bilgilendirilme yapılması önerisinin de dikkate alınmasını istedi.

Mayınlar temizlendikten sonra hangi arazinin nasıl kullandırılacağı konusunda tasarıda düzenlemeye yer verilmediğini belirten Vural, tasarının yürürlük ve yürütme maddelerinin görüşülmemesinde ısrarcı olacaklarını söyledi.

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Tan ise tasarının görüşülmesinde kutuplaşmanın ortaya çıktığını vurgulayarak, tasarının geri çekilmesini aksi halde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilebileceğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, usul tartışmasına yol açan AKP'nin dünkü grup önerisinin oylamasının yapılmadığını belirtti.

Akşener, CHP Grup önerisinin görüşmelerine başlamadan önce çalışma süresinin dolduğunu belirterek, yarın saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Genel Kurulun çalışma süresi dolduğu için RTÜK'ün boşalacak 3 üyeliği için seçim yapılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber