Gümrük muhafaza memuru da Devrimci Karargâh üyesi çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 05:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devrimci Karargâh, hukuk ve iktisat mezunlarını toplamış

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 27 Nisan'da düzenlediği operasyonlarda büyük darbe alan Devrimci Karargâh Örgütü ile ilgili 'sır perdesi' aralanmaya başladı. Yakalanan örgüt üyelerinin büyük bölümünün hukuk ya da iktisat fakültesi mezunu olduğu belirlendi. Şebeke elemanlarının deşifre olmamak için yasal meslek gruplarında üst düzey sorumluluklara kadar yükseldiği belirlendi.

Örgüt üyeliğinden tutuklanan Vatan Gazetesi internet editörü Aylin Duruoğlu'nun da örgüt yöneticileriyle 3 kez buluştuğu ve toplantılara katıldığı tespit edildi. Operasyonlarda yakalanan bir kişinin ise MİT tarafından 2 yıldır 'terör örgütü üyesi olduğu' gerekçesiyle takip edildiği; ancak polise bilgi verilmediği iddia edildi. Örgütün üst düzey 3 yöneticisinden biri olan Orhan Yılmazkaya'nın öldürüldüğü operasyonlarda, Emniyet Amiri Semih Balaban şehit olmuştu. Yakalanan 13 örgüt üyesi ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Devrimci Karargâh Örgütü operasyonu kapsamında tutuklanan Vatan Gazetesi internet editörü Aylin Duruoğlu'nun örgüt yöneticileriyle, Fındıkzade, Laleli ve Çemberlitaş tramvay duraklarında belli gün ve saatlerde birer hafta aralıklarla 3 kez buluştuğu ve toplantılara katıldığı ortaya çıktı. Polisin buluşmaları takip tespit tutanaklarıyla kayda geçirdiği belirtildi. Duruoğlu'nun Orhan Yılmazkaya ile 'masum bir yemek' sebebiyle değil bu buluşmalar sebebiyle tutuklandığı kaydedildi.

Devrimci Karargâh'a yönelik operasyon, devletin istihbarat birimleri arasında koordinasyon eksikliği yaşandığı iddiasını gündeme getirdi. İddiaya göre, Karaköy Gümrüğü'nde gümrük muhafaza memuru olarak göreve başlayan Engin Öncü, yaklaşık 2 yıl boyunca, MİT tarafından 'terör örgütü' suçlaması kapsamında izlendi. Ancak elde edilen bilgiler operasyonu yapan polis istihbaratına aktarılmadı.

Yasal meslek gruplarında üst düzey sorumluluklar üstlenen örgüt mensuplarının bu yolla kendilerini gizlediği ifade edildi. Bazı örgüt üyelerinin isim ve yaptıkları işler şöyle: Aylin Duruoğlu-gazeteci, Ergin Öncü-gümrük muhafaza memuru, Mehmet Yeşiltepe-örgütün teorisyeni, editör, Nail Arıkan-avukat, Muhammet Çetin-kameraman, Sevim Öztürk-iktisatçı.

Yasadışı Devrimci Karargâh örgütünün gerçek yüzü, Ergenekon soruşturması derinleştikçe ortaya çıktı. Gözaltındaki bir gizli tanık ve sanığın ifadelerine göre Devrimci Karargâh, Ergenekon'un kullandığı PKK, Hizbullah, DHKP/C ve MLKP gibi terör örgütlerinin işlevsizleştiği gerekçesiyle kuruldu. Aynı ifadelere göre, 27 Temmuz'da yapılan 18 kişinin hayatını kaybettiği Güngören saldırısı aynı örgütün işiydi. 7 Ağustos'ta da Selimiye Kışlası'na havan toplu saldırı yapan Devrimci Karargâh, 1 Aralık 2008'de 10 kişinin yaralanmasıyla neticelenen AK Parti'nin Sütlüce'deki il örgütüne yönelik saldırıyı da üstlendi. Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan Cemal Bozkurt'un verdiği ifadeye göre, örgüt uyuşturucu kaçakçılığıyla finanse ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber