28 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan'da.

- Kırgızistan-Türk Manas Üniversitesini ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiev'in onuruna vereceği çalışma yemeğinin ardından Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye hareket edecek.

- Gül, Duşanbe'de, Şah İsmail Somoni Anıtı'na çelenk koyacak.

- Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Cumhurbaşkanı Gül'e gayriresmi akşam yemeği verecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Türkiye Belediyeler Birliğinin meclis toplantısına katılacak.

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay da toplantıda bulunacak.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Sağlam ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

- Toptan, Mecliste düzenlenen Türk Parlamenterler Birliği Onur Belgesi törenine de katılacak.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Mardin Ömerli Belediyesini ziyaret edecek, Suriye sınırındaki mayınlı alanda incelemelerde bulunacak.

- Baykal, Hatay'ın İskenderun ilçesi ile Antakya merkez Harbiye beldesi belediye başkanlarına da ziyaretler yapacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te düzenlenen 1. Medya ve Yeni İletişim Hizmetleri Bakanlar Konferansı'na katılıyor.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Forum İstanbul'un "Dünya Finansal ve Ekonomik Krizinden 2023 Türkiye'sine" başlıklı toplantısında konuşuyor.

- Babacan, daha sonra Türkiye Bankalar Birliğinin İstanbul'da yapılan 52. olağan genel kurul toplantısına da katılacak.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayacak 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın açılış töreninde konuşacak.

8- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Kosova'nın başkenti Priştine'deki temasları izleniyor.

9- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Uşak Üniversitesi 1. Uluslararası Avrupa Birliği Demokrasi, Vatandaşlık ve Vatandaşlık Eğitimi Sempozyumu'na katılacak, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek.

10- Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Konya'da valilik, büyükşehir belediye başkanlığı ve AK Parti Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun "Yılın Enleri Ödül Töreni'ne katılacak.

11- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin temel atma töreninde bulunacak.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin dönem başkanı olduğu Uluslararası Taşımacılık Forumu'nun Almanya'nın Leipzig kentinde yapılan toplantısına katılıyor.

- Yıldırım'ın, ikili görüşmelerde de bulunması bekleniyor.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bağdat'ta Irak, İran ve Suriye'nin elektrik ve petrol bakanlarının da bulunacağı "Bölgesel Enerji ve Elektrik Bakanları Toplantısı"na katılacak.

14- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'u kabul edecek.

15- TBMM'den...

- Genel Kurulda, boşalan 3 RTÜK üyeliği için seçim yapılacak, ardından Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı bölgelerin temizlenmesini öngören yasa tasarısının görüşmeleri sürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda Bütçe Kanunu, bazı KHK ve çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören tasarı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Askeri Hakimler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, TPAO'nun 2007 yılı hesapları denetlenecek.

- İnsan Hakları Komisyonunda, altkomisyonun, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde ve Batman (M) Tipi Cezaevi'nde yaptığı inceleme sonucunda hazırladığı raporlar görüşülecek.

16- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede 30. kez biraraya gelecek.

- Liderler, "Ekonomi" başlığı üzerindeki görüşmeleri sürdürecek

.

17- YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında Ankara'da toplanacak.

18- "1. Ulusal Mobil Devlet Konferansı", Ankara'da başlıyor.

19- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği yöneticilerinin Ankara'daki temasları izleniyor.

20- Siyasi partilerden...

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince İstanbul'da düzenlenen "Küresel Kriz ve İslam" konulu Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'ne katılacak.

- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş'ı parti genel merkezinde kabul edecek.

21- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Şanlıurfa TSO işbirliğiyle kurulan "Şanlıurfa AB Bilgi Bürosu", Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierrini'nin de katılacağı törenle açılacak.

22- Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunacak, yangınla ilgili basın açıklaması yapacak.

23- Fransız bakanlardan Türk derneğine ziyaret.

- Fransa'da iktidardaki Halk Hareketi Birliğinin Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki liste başı adayı Tarım Bakanı Michel Barnier ve Göç ve Uyum Bakanı Eric Besson, Paris'te faaliyet gösteren Türk göçmen derneği "Elele"yi ziyaret edecek.

24- "Avrupa 'dağıldı-birleşti', 1989-2009" konulu uluslararası konferans, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılacak.

- Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger'in ev sahipliğinde yapılacak toplantıya, 1989'da demirperde ve Berlin Duvarı'nın yıkılmasına tanıklık eden liderler, tarihçiler ve bilim adamları katılıyor.

25- Toplantı...Tören...Kongre...

- Ekonomik krizin iş ve çalışma yaşamı üzerine reel etkileri konulu panel, İzmir'de yapılacak.

- Milli Parklar Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen Ortak Doğa Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma Programları Geliştirme Olanakları Projesi kapsamında "Türkiye-Gürcistan Sınır Ötesi Toplantısı", Trabzon'da başlıyor.

- 6. Eğitim Bilim Olimpiyatı ve METEF açılış töreni İzmir'de yapılacak.

- Akdeniz Üniversitesince düzenlenen "Elektromanyetik Dalgaların Biyolojik Yapılarla Etkileşim ve Etkileri ile Güvenlik Önlemleri Çalıştayı", Antalya'da yapılıyor.

- Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenen, 1. Uluslararası Küresel İklim Değişiklikleri ve Tarım Kongresi başlıyor.

26- Altında fiyat arttı, üretim düştü.

- 2008'in ilk 4 ayında darphane tarafından üretilen Cumhuriyet Altını 10,9 ton iken, bu yılın aynı döneminde 7,3 tona geriledi.

- Darphane Genel Müdürü Ahmet Büyükkaymaz: "2008'in son aylarında altın fiyatlarının yükselmesi ve dünyada etkili olan ekonomik krizin 2009 yılı altın talebinin azalmasında etkili olduğunu düşünmekteyiz."

- "Bu yılki altın talebinin, 2008'in altın talebinden az olacağı tahmin edilebilmektedir."

27- Tarımsal ilaç bayiliği için yeni düzenleme.

- Bitki koruma bölümü mezunlarının, ilaç bayiliği için sınava girme zorunluluğu kaldırılıyor.

- Ziraat mühendisi, tekniker ve teknisyenler için bayilik sınavında başarılı sayılma puanı, 80'den 60'a düşürülüyor.

- Reçete yazma yetki belgesi almak için de artık merkezi sınav yapılacak.

28- 30 ülkeyi "nazardan koruyoruz."

- Anadolu'nun 3 bin 500 yıllık kültürü mavi nazar göz boncuğu, 30 ülkeye ihraç ediliyor.

- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi, Karat Takı ve Mücevherat Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Çalışkan: "Şu anda 80-100 milyon dolar civarında seyreden pazar, doğru girişimlerin yapılmasıyla birkaç milyar dolara çıkar."

29- Türk moda ve hazır giyimcileri, İranlı kadınları giydirecek.

- Dış pazarlarda yaşanan daralma nedeniyle ihracatı düşen Türk moda ve hazır giyimcileri, krizden az etkilenen ülkelerin başında gelen İran pazarına girme hazırlığındalar.

- Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün:

"İran'daki hanımların dış giyimine değil, çarşafın altına giydiklerinin üretimiyle ilgileniyoruz. Çünkü çarşafı hazırlamak çok kolay, onu zaten kendileri yapıyorlardır."

30- Beko Basketbol Ligi play-off yarı final 2. maçında, Türk Telekomspor ile Fenerbahçe Ülker, Ankara'da karşı karşıya gelecek.

31- TFF 2. Lig play-off yarı final 2. maçında Denizli Belediyespor ile Çanakkale Dardanelspor, Ankara Cebeci İnönü Stadı'nda karşılaşacak.

32- Galatasaray'da UEFA Kupası kutlaması...

- UEFA Kupası'nı 2000 yılında kazanan kadroda bulunan futbolcular, teknik heyet ve dönemin başkanı Faruk Süren, Kulüp Başkanı Adnan Polat'ın Galatasaray Adası'nda düzenlediği geceye katılacak.

33- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komitesinin 2008 yılı Türkiye Fair Play Ödülleri, Olimpiyatevi'nde törenle sahiplerini bulacak.

34- (A) Milli Erkek Voleybol Takımı, 20. Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 2. Tur (F) Grubu maçları için Hollanda'ya gidiyor.

35- Voleybol Federasyonu, plaj voleybolu çalışmalarıyla ilgili İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

36- "12. Uluslararası Zafer Kupası Gençler Serbest, Grekoromen ve Bayanlar Güreş Turnuvası" ile ilgili İzmir'de basına bilgi verilecek.

37- Sezonun 2. "Grand Slam" mücadelesi olan 108. Fransa Açık Tenis Turnuvası, Paris'te tek erkekler ve tek bayanlar 3. tur maçlarıyla devam ediyor.

38- "Cim Bom" ve "Kartal"ın Çek'leri kart abonesi...

- Galatasaray ile Beşiktaş'ın 3 Çek futbolcusu, bu sezon resmi maçlarda toplam 37 kart gördü.

- Galatasaraylı Baros 14, Beşiktaşlı Sivok 13, Zapotocny ise 10 karta ulaştı.

- Baros ve Sivok 2'şer, Zapotocny ise 1 kez cezalı duruma düştü.

39- Beşiktaşlı Nobre'nin buruk sevinci...

- Siyah-beyazlı takımın şampiyon olması durumunda Türkiye'deki ikinci takımında da şampiyonluk sevinci yaşayacak Mert Nobre, goldeki "dalya" mutluluğunu ise gelecek sezona bıraktı.

- Fenerbahçe ve Beşiktaş forması altında resmi maçlarda toplam 93 gol atan deneyimli oyuncu, bu sezon 100. golüne ulaşamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber