5 İlde eş zamanlı PKK operasyonu... KESK Genel Sekreteri gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU

- Terör örgütü PKK'ya yönelik, İzmir merkezli olmak üzere 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 30'a yakın kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda İzmir merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon, PKK terör örgütünün bazı sivil toplum örgütleri içerisinde yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirildi. İzmir merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Van ve Manisa'da yapılan operasyonda, 30'a yakın sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Tamamen terör örgütünün illegal yapılanmasına yönelik olarak düzenlendiği ifade edilen operasyonda gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok miktarda örgütsel doküman, bilgisayar harddiski ve CD'ye el konulduğu öğrenildi. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONUNDA ANKARA'DA 3 GÖZALTI

- İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan ve beş ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Ankara'da 3 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Ankara'da iki ayrı eve baskın düzenleyen Jandarma ekipleri L.Ö. ile Y.M. isimli kişileri gözaltına aldı. Aynı saatlerde İstanbul'dan Ankara'ya giden bir şehirlerarası yolcu otobüsü, Kazan gişeler bölgesinde durdurularak G.İ. isimli kişi de gözaltına alındı.

L.Ö ve Y.M.'nin Eğitim-Sen'de görev yaptıkları belirtilirken, İstanbul'daki operasyonda gözaltına alınan KESK Yönetim Kurulu üyesi S.M.'nin Ankara'da çalıştığı konfederasyon binasındaki odasında da Jandarma ekiplerince arama yapılıyor.

Türkiye genelinde İzmir, Ankara, İstanbul, Van ve Manisa illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar toplam 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


KESK'e baskın: Genel sekreter gözaltında

Emniyet güçleri sabah saatlerinde KESK'in Ankara şubesinde arama başlattı. KESK Genel Sekreteri'nin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Beş ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında KESK Genel Sekreteri Songül Morsümbül'ün yanı sıra 35 kişi gözaltına alındı. Operasyonların PKK'ya yönelik olarak İzmir İl Jandarma Komutanlığı merkezli başlatıldığı öğrenildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda İzmir merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonun, PKK terör örgütünün bazı sivil toplum örgütleri içerisinde yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

İzmir merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Van ve Manisa'da yapılan operasyonda, 35 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'ya yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda başlatılan operasyonda, Ankara Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince de 3 kişi gözaltına alındı.

KESK Yönetim Kurulu üyesi Songül Morsümbül de gözaltına alınırken Morsümbül'ün KESK binasındaki odasında Jandarma ekipleri tarafından arama yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber