Özel okullar, 8. sınıf SBS puanıyla öğrenci alacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2009 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, 2009-2010 öğretim yılı için Türk özel okullarının merkezi yerleştirme yerine Seviye Belirleme Sınavında (SBS) elde ettikleri puana göre taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt yoluyla öğrenci alacaklarını açıkladı.

Gülan, düzenlediği basın toplantısında, bu yıldan itibaren OKS sistemi yerine Orta Öğretime Geçiş Sistemi'nin yürürlüğe girdiğini, bu sistemi kullanmak istemeyen yabancı özel okullara ayrı sınav hakkı verildiğini, ancak Türk özel okullarına bu hakkın verilmediğini kaydetti.

Orta öğretime geçiş sisteminde öğrencilerin elde ettikleri Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (OYP) sonucuna göre tercihte bulunacakları okula yerleştirileceklerini belirten Gülan, özel okulların bu sistemle ciddi sıkıntılar yaşayacağını savunarak, şunları söyledi:

"Bu sistemin yerleştirme kısmında öğrenci ve velilerden tercih ettikleri okulları tek bir listede sıralamaları istenmektedir. Bu durumda tercihlerin büyük bir kısmı doğal olarak parasız olan devlet okullarına ayrılmakta ve özel okullara son sıralarda yer verilmektedir. Bunun sonucunda özel okulların taban puanları oldukça düşük çıkmakta ve okullarımız normalde kabul edemeyecekleri sıralardaki öğrencileri dahi kayıt etmek zorunda kalmaktadırlar."

Gülan, 8. sınıf SBS sonucuna göre öğrenci alacak okulların kayıt takvimini de şöyle açıkladı:

"6 Haziran 2009 tarihinde SBS sınavı yapılacak. Sınav sonuçları 13 Temmuz 2009'da açıklanacak. 1. ön kayıt dönemi 3-12 Ağustos 2009, kesin kayıt da 13-16 Ağustos 2009 tarihinde yapılacak.

2. ön kayıt dönemi 17 Ağustos, kesin kayıt ise 18 Ağustos'ta yapılacak. 3. ön kayıt dönemi ise 19 Ağustosta yapılacak kesin kayıtlar ise 20-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Son kayıt dönemi ise 25 Ağustostan itibaren başlayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber