Hafta sonu hava nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Mayıs 2009 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcaklık hafta sonu daha da yükselerek, 30 dereceye çıkacak. Önümüzdeki günlerde sadece batıda yaz yağmuru bekleniyor.

İSTANBUL - İstanbul yarın da sıcak, rüzgar hafif esecek. Hava zaman zaman bulutlanacak, bazı ilçelerde hafif yağmur da görülebilir. Ankara lodosla birlikte hızla ısınıyor, sıcaklık yarın 29 derece, gökyüzü güneşli olacak. İzmir'de yarın biraz bulutlu geçecek. Rüzgar iki gün zayıf, kıyılarında hava bunaltıcı olacak. Adana yarın daha nemli. Sıcaklık gölgede İstanbul'da 26, Bursa'da 29, Adana'da 32 derece.

Marmara'da sıcaklık artıyor, ancak bu üç gün tamamiyle güneşli geçmeyecek, havanın bulutlu olduğu zamanlar da olacak. Bugün Trakya'da görülen kısa süreli yağmur, Trakya ve Çanakkale çevrelerini yarın da etkileyebilir. Sıcaklık Balıkesir'de 30, Sakarya'da 28 derece.

İç Anadolu'ya yaz geri geliyor, sıcaklık salıya kadar artmaya devam edecek. Birçok kent güneşli olsada, Eskişehir ve Ankara arasında, Marmara'dan gelen bulutlar havayı zaman zaman kapatabilir. Yarın Sivas 19, Eskişehir'de 25 derece.

Ege'de kıyılarda nem oranı yükselirken, iç kesimlerde ise bulutlanma artacak, Denizli-Afyon arasında yaz yağmuru olabilir. Yarın rüzgar zayıf, pazar günü ise Bodrum-Marmaris arasında karayel sertleşecek. Yarın sıcaklık gölgede Afyon'da 25, Bodrum'da 32 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu da sıcaklık artışından etkileniyor. Akdeniz'de nem oranı yarın daha yüksek olacak, sıcaklık gölgede 35 derece hissedilecek. Rüzgarlar genelde hafif esiyor. Yarın Antalya 30, Diyarbakır 32 derece.

Doğu Anadolu'da yarından itibaren güneş tüm gün etkili olacak. Sıcaklık salıya kadar hergün 1-2 derece artacak. Yarın Erzurum 19, Malatya 30 derece.

Karadeniz'in doğusundaki yağmur yarın sona eriyor ve sıcaklık bölgenin genelinde yükselişe geçti. Hava güneşli olsada, Bolu, Düzce, Karabük arasında çisenti şeklinde yağmur olasılığı da var. Yarın Bolu 25, Trabzon 23 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber