Şehit askerler toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2009 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan er Cafer Çelik ile bir operasyon sırasında kayadan düşerek şehit olan Uzman Çavuş Abuzer Doğan toprağa verildi.

Şehit er Çelik'in cenazesi İstanbul Ataköy'deki 5. Kısım Camisinde kılınan namazın ardından Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

Amca çocukları ile aynı kaderi paylaşan Uzman Çavuş Doğan'ın cenazesi de memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde toprağa verildi.

Doğan'ın amca oğulları İsmail 1993 yılında, Ramazan ise 2005 yılında terör örgütüne yönelik operasyon sırasında şehit olmuştu.


ŞEHİTLERİMİZİ UĞURLUYORUZ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu terhis olmasına 58 gün kala şehit olan İstihkam Er Adil Yıldız'ın cenazesi, memleketi Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Baldıran köyünde toprağa verildi.

Şehit İstihkam Er Adil Yıldız için Doğanyurt ilçe merkezinde askeri tören düzenlendi. Buradaki törene şehit erin yakınları, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Kenan Alataş, Kastamonu milletvekilleri Hasan Altan ve Mehmet Serdaroğlu, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Cenazede şehit erin babası İsmail Yıldız metanetini korurken, annesi Kezban Yıldız ve kız kardeşi Arzu Yıldız, ağıtlar yaktı. Tören sırasında fenalaşan anne Kezban Yıldız'a sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Vali Mustafa Kara, askeri yetkililer ve milletvekilleri, şehit erin ailesine başsağlığı diledi.

Saygı duruşu ile başlayan törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajı İnebolu Kaymakamı İlhan Karakoyun okudu. Cenaze namazı İl Müftüsü Fuat Altuntaş tarafından kıldırıldı.

Duanın ardından şehit erin cenazesi, askerlerin omuzlarında cenaze arabasına taşındı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla cenaze aracının peşinden yürüyen vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Can verilir, vatan verilmez'' şeklinde sloganlar attı.

Şehit Er Adil Yıldız'ın cenazesi, Kastamonu Belediyesine ait cenaze aracıyla taşındığı Baldıran köyü mezarlığında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber