Polis memurundan örnek davranış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2009 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, örnek bir davranış göstererek yolda bulduğu para ve altınları karakola teslim etti.

Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Murat Yurdakul, sabah göreve giderken yolda bir çanta içerisinde bin 150 Lira para ve yaklaşık 700 Lira değirinde altın buldu. Bulduğu altın ve parayı karakola teslim eden Yurdakul, örnek bir vatandaşlık gösterdi. Emniyet Müdürlüğü ise aramaların ardından para ve altınların sahibini bulamadı. Bunun üzerine ise bulunan para ve altın Ordu Defterdarlığı'na aktarıldı.

Polis Memuru Murat Yurdakul, sabah saatlerinde sahilde bulunan nokta nöbetinden döndüğü sırada bir bankın altında bir çanta gördüğünü ifade ederek, "Çantanın ne olduğunu anlamak için önce ayağımla yokladım. Ardından ise içini açıp baktığımda altın ve para olduğunu gördüm. Hemen karakola gelip komiserime teslim ettim." dedi.

Evli ve 2 çocuk sahibi Yurdakul, içinde yüklü miktarda para ve altın olmasına rağmen el uzatmadığını ifade ederek, "Daha fazlada içinde para ve altın olsaydı aynı davranışı gösterirdim. Sahibini bulmak için yine aynı çabayı gösterirdim. Ancak bulduğum para ve altının sahibi çıkmadı." diye konuştu.

Ordu Emniyet Müdürü Ali Tom ise örnek polis memuru Yurdakul'un ödüllendirilmesi için çalışma başlattı. Tom, takdir veya taltif şeklinde Yurdakul'u ödüllendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber