Başkent'te minibüslerdeki tabela kargaşası sona eriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Ankara'nın çeşitli semtlerine çalışan yolcu minibüsleri ön camlarına güzergâhlarını gösteren tek bir tabela asabilecek. Tabelalarda ise güzergâhla ilgili en fazla 3 ana nokta yer alacak.

Başkent'te hizmet veren minibüslerdeki tabela kargaşası sona eriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerle minibüslerde bulunan yön tabelaları kontrol edilerek, fazla olan tabelalara el konuluyor.

Minibüslerin ön ve yan camlarında birden fazla yön tabelası bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, bunun sürücünün görüş mesafesini daralttığı gibi vatandaşları da yanılttığını söyledi.

Yönetmeliğe göre, minibüslerin her 2 yanına çalıştıkları bölge ile takip edecekleri güzergâhtan en çok 3 ana noktayı yazabileceklerini söyleyen Mehmet Ercan, kurallara uymayan minibüslerin vatandaşların yanlış yönlere gitmesine neden olduğunu anlattı.

Minibüslerin ön ve yan camlarına yerleştirilen tabelalarla ayakta taşınan yolcuların kamufle edilmek istendiğini belirten Mehmet Ercan, fazla yolcu taşımanın güvenlik açısından da uygun olmadığını söyledi.

Minibüslerin takibe alındığını kaydeden Mehmet Ercan, "Hareket noktaları ile güzergahlarda yapılan denetimlerle tek tabela uygulaması ile ilgili uyarılarda bulunuyoruz. Minibüsün ön ve yan camlarında bulunan fazla tabelalara da el koyuyoruz." dedi.

Kurallara uymayan araçlara para cezası verildiğini ifade eden Mehmet Ercan, "Durum tespit tutanaklarını, cezalı karara bağlamak üzere Belediye Encümenine sevk ediyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği olarak günde 3 ekiple denetim yaptıklarını söyleyen Mehmet Ercan, denetimlerin yoğunlaşarak devam edeceğini anlattı.

Vatandaşlardan gelen şikâyetlerin de değerlendirildiğini belirten Mehmet Ercan, minibüslerle ilgili şikayetlerin Alo 153 No'lu Mavi Masa hattına bildirilebileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber