Adana'da ailesinden 8 kişiyi katleden zanlı yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Apartman dairesinde katliam : 8 ölü

ADANA - Adana'da bir apartman dairesinde öldürülen 8 kişiden 3'ünün çocuk olduğu belirlendi.

Huzurevleri Mahallesi 142 Sokak Özemek Apartmanı A Blok 11. kattaki daireye ihbar üzerine gelen ekipler, değişik odalarda 3'ü çocuk 8 kişinin cesedini buldu. Öldürülen kişilerin başlarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden vuruldukları tespit edildi.

Ailesini katletti : 8 ölü

ADANA - Adana Valisi ilhan Atış, 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili olayda, evin 38 yaşındaki oğlunun silahıyla birlikte katil zanlısı olarak yakalandığını bildirdi.

Katil zanlısı olarak yakalanan evin oğlu 38 yaşındaki Murat Y, emniyet müdürlüğüne yoğun güvenlik önlemleri altında getirilerek, binanın arka girişinden içeri alındı.

VALİ ATIŞ:BOŞ KOVANLARLA ZANLININ SİLAHI UYUŞUYOR

ADANA - Adana valisi İlhan Atış, 8 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan olay yerinde incelemenin tamamlandığını belirterek, "olay yerindeki boş kovanlarla zanlının üzerinde bulunan silah uyuşuyor" dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Atış, zanlının olay sonrası, öldürdüğü kişilerin üzerini bezlerle kapattığını bildirdi.

Bu arada olay yeri inceleme ekipleri dairedeki çalışmalarını tamamlayarak, kapıyı mühürledi. Ekiplerin, 18 torbada topladığı deliller, incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Zanlının 3 ay önce arabasıyla birlike kendini yakma girişiminde bulunduğu, astsubaylıktan atılma nedeninin yabancı uyruklu biriyle yaptığı evlilik olduğu öğrenildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Cesetleri bulunan 8 kişinin kimlikleri belirlendi.

Cesetlerin ebe hemşire Nalan Yüksel, baba İbrahim Yüksel (64), anne Günay Yüksel (62), Nalan Yüksel'in lise öğrencisi oğlu Halil İbrahim Kopar (17), ÖSS'ye hazırlanan oğlu Arif Kopar (19), kardeşinin eşi Gül Yüksel ve kardeşi Ali Yüksel ile 6 yaşındaki yeğeni Vedat Yüksel'e ait olduğu bildirildi.

Eşi Celal Kopar'dan 10 yıl önce ayrılan Nalan Yüksel'in, 2 çocuğuyla birlikte anne ve babasıyla oturduğu belirtildi.

Cesetlerden 3'ünün salonda, 1'inin mutfakta, diğerlerinin ise oturma ve yatak odalarında bulunduğu bilgisi de verildi.

İŞE GİTMEYİNCE ORTAYA ÇIKTI

Olay, Küçükdikili Ana Sağlık Merkezi'nde ebe hemşire olarak çalışan Nalan Yüksel'in işe gitmemesi üzerine ortaya çıktı. Nalan Yüksel'in işe gitmemesi üzerine ev cep telefonlarına da ulaşamayan mesai arkadaşları, zehirlendiklerini düşünerek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini ve 112'yi aradı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapının açılmaması üzerine polisten yardım istedi. Apartman dairesine gelen polis ekipleri, kapıyı açtıklarında, kan izlerine rastladı. Ekipler, değişik odalarda 3'ü çocuk 8 kişinin cesedine ulaştı. Bu kişilerin başlarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden vurularak öldürüldüğü belirlendi.

ZANLI "VEDA NOTU" YAZARKEN YAKALANDI

ADANA - Adana'da 8 kişinin öldürüldüğü olayın zanlısının, intihar etmek için veda notu yazarken gözaltına alındığı öğrenildi.

Olay sonrası zanlı Murat Y'yi arayan polis, bu kişinin Toros mahallesindeki evine gitti. Evde intihar etmek için veda mektubu yazarken zanlı Murta Y'yi yakaladıklarını belirten polis, ilk ifadesinde "benim üzerime çok geliyorlardı, ne olduğunu hatırlamıyorum" dediğini belirtti. Zanlının bir süre önce psikolojik tedavi gördüğü de kaydedildi.

"KATİL ZANLISI BORÇ BATAĞINDAYDI"

ADANA - Adana'da 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan katil zanlısının büyük miktarda borcu olduğu iddia edildi.

Zanlı Murat Y'nin 15 yıllık arkadaşı olduğunu belirten Mustafa Özal, Murat Y'nin astsubaylıktan atıldıktan sonra babasıyla birlikte dolmuş işlettiğini, daha sonra borçları nedeniyle babası İbrahim Y'nin dolmuşu satarak paranın yarısını oğluna verdiğini söyledi.

Tellidere'de bir Tekel bayisi açan Murat Y'nin, daha sonra işleri iyi gidince bir dolmuşa 2 kişiyle ortak olduğu ifade eden Özal, "Ancak yeniden borçlandı. Adeta borç batağındaydı. Kendisinden 4 aydır haber alamıyorduk, tüm telefonları kapalıydı" dedi.


8 KİŞİYİ ANNE-BABADAN BAŞLAYIP SIRAYLA ÖLDÜRMÜŞ

ADANA - Adana'da 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlının, cinayetleri, dün öğleden sonra işlemeye başladığı ve gece geç saatlere kadar sürdürdüğü belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, olay yerinde incelemesini tamamlayan polis, zanlı Murat Yüksel'in cinayetlere dün öğlen saatlerinde evin yatak odasında anne Günay ve baba İbrahim Yüksel'i öldürerek başladığını tespit etti.

Yetkililer, zanlının daha sonra eve gelen kişileri sırayla odalara çekerek gece geç saatlere kadar öldürdüğünü belirledi.

Evli ve 1 çocuk babası zanlı Murat Yüksel'in, olayda tek tabanca kullandığı, evine yapılan baskın sırasında üzerinde kanlı pantolon ve cinayet sonrası eve getirdiği 2 boş kovan bulunduğu tespit edildi.

Yetkililer, evde 4 boş kovan bulunduğunu, diğer kovanların cinayetin işlendiği sokağa atıldığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Ailenin zanlıdan sonra hayatta kalan tek ferdi Handan Yüksel'in Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü, olayda ölen kardeş Ali'nin de aynı hastanede tedavi gördüğü belirtildi.


Veda mektubu yazarken yakalandı

Adana'da 8 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlının, cinayetleri, dün öğleden sonra işlemeye başladığı ve gece geç saatlere kadar sürdürdüğü belirlendi.Olay yerinde incelemesini tamamlayan polis, zanlı Murat Yüksel'in cinayetlere dün öğlen saatlerinde evin yatak odasında anne Günay ve baba İbrahim Yüksel'i öldürerek başladığını tespit etti.

Yetkililer, zanlının daha sonra eve gelen kişileri sırayla odalara çekerek gece geç saatlere kadar öldürdüğünü belirledi.

Evli ve 1 çocuk babası zanlı Murat Yüksel'in, olayda tek tabanca kullandığı, evine yapılan baskın sırasında üzerinde kanlı pantolon ve cinayet

sonrası eve getirdiği 2 boş kovan bulunduğu tespit edildi. Yetkililer, evde 4 boş kovan bulunduğunu, diğer kovanların cinayetin işlendiği sokağa atıldığını tahmin ettiklerini bildirdi.

Ailenin zanlıdan sonra hayatta kalan tek ferdi Handan Yüksel'in Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü, olayda ölen kardeş Ali'nin de aynı hastanede tedavi gördüğü ifade edildi.


VEDA MEKTUBU YAZARKEN YAKALANDI

Katliamın zanlısı olan Murat Yüksel'in, 1996'da yabancı uyruklu bir kadınla evlendiği için astsubaylıktan atıldığı öğrenildi. Olay sonrası Toros Mahallesi'nde oturduğu apartmanın önünde veda mektubu yazarken ele geçen zanlı Yüksel'in de intiharı planladığı belirtildi. Yüksel'in öldürdüğü kişilerden kardeşi Ali Yüksel'den alacağı olduğu için aileyi toplayıp, daha sonra çıkan tartışmada cinnet geçirip, katliamı gerçekleştirdiği anlaşıldı. İlk bilgilere göre, Murat Yüksel, dün akşam, muhtarlık kayıtlarına göre, eşinden ayrılan hemşire, 2 oğlu, annesi ve babasının birlikte yaşadığı apartman dairesine geldi. Aynı yere, katil zanlısının, mal paylaşımı ve alacak-verecek meselesi nedeniyle sorun yaşadığı ileri sürülen kardeşi Ali Yüksel, eşi ve oğlu da çağrıldı. Ailenin yaptığı görüşme sırasında, Murat Yüksel, kardeşinden borcunu vermesini istedi, ardından çıkan tartışmada şuurunu kaybedip, ailenin 8 ferdini tabancayla öldürdü.

Öldürülen 8 kişinin cenazesini indirmek için itfaiyeden merdivenli araç çağrıldı. Dairenin balkonunda güvenlik amacıyla yapılan demirler kesilip, ceset torbalarına konulan cenazeler balkondan merdivenli araç yardımıyla indirilerek Adli Tıp'a götürüldü.

PARA ANLAŞMAZLIĞI

Yakındaki bir apartmanın kapıcısı Bülent Çevre, baba İbrahim Yüksel'in, şu anki değeri 300-350 bin lira olan, şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşların bağlı olduğu İtimat-Topel kooperatifindeki hakkını yıllar önce sattığını, bu nedenle 2 erkek kardeşin birbirine düştüğünü duyduğunu belirtip, "Babaları onların kavgasından rahatsızdı. Mal paylaşımı nedeniyle iki erkek kardeş birbirine düşmüştü. Başkasının yanında şoförlük yapmaya başladılar. İbrahim Yüksel, oğullarından sürekli yakınıyordu. 'Bir an önce ölsem de kurtulsam diyordu. Beni oğlanlar bitirdi. Dükkanım vardı, dolmuşum vardı. Hepsini yediler bitirdiler' diyordu. 'Oğlanlar hayırsız çıktı' diye yakınıyordu" dedi.

Öldürülen İbrahim Yüksel'in İtimat hattında minibüsü bulunan dolmuş şoförü arkadaşları da, olayı duyunca üzüldüklerini bildirip, "Murat Yüksel, askeriyeden atılmaydı. Bizim durakta da şoförlük yapıyordu. Babasının minibüsü vardı, sattılar. Murat Yüksel de, astsubaylıktan atılmıştı. Durağımızda minibüs kiraladı. Ödeyemeyince de aldırdı. Babası pazarda çakmak gazı, şırdan dolması filan satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyordu" dedi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: FAİLİN RUH SAĞLIĞI BOZUKMUŞ

Adana Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, ebe-hemşire olarak görev yapan Nalan Yüksel'in 22 yıldır bu görevi yaptığını, 1997'den bu yana Adana'da bulunduğunu belirtti, olayın faili olarak göz altına alınan kardeşi Murat Yüksel'in de ruh sağlığının iyi olmadığı şeklinde bilgiler edindiklerini söyledi.

Mesai arkadaşları, hemşire Nalan Yüksel'in sıkıntılarını pek kimse ile paylaşmadığını, ancak ayrıldığı eşi ile zaman zaman tartışmalar yaşadığını bildiklerini söyledi.

3 AY ÖNCE KENDİNİ YAKMA GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Adana valisi İlhan Atış, olay yerinde incelemenin tamamlandığını belirterek, "olay yerindeki boş kovanlarla zanlının üzerinde bulunan silah uyuşuyor" dedi.

Vali Atış, düzenlediği basın toplantısında, olay sonrası zanlının, öldürdüğü kişilerin üzerini bezlerle kapattığını bildirdi.

Atış, zanlı Murat Y'nin üzerinde bulunan silahla incelemesi tamamlanan olay yerinde ele geçirilen boş kovanların uyuştuğunu da belirtti.

Bu arada olay yeri inceleme ekipleri dairedeki çalışmalarını tamamlayarak, kapıyı mühürledi. Ekiplerin, 18 torbada topladığı deliller,

incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Zanlının 3 ay önce arabasıyla birlike kendini yakma girişiminde bulunduğu, astsubaylıktan atılma nedeninin yabancı uyruklu biriyle yaptığı evlilik olduğu öğrenildi.

CANLI UYARI

Adana Valisi İlhan Atış, olayla ilgili televizyon kanalında telefon bağlantısı yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Aytaç Durak'ın yanlış bilgi vermesi üzerine telefonla arayıp, uyardı. Olayla ilgili farklı televizyonlara konuşup, aldığı bilgiler doğrultusunda bilgi aktaran Aytaç Durak, öğle saatlerinde bir televizyona bağlanıp, öldürülen kişilerden 7 kişinin üzerlerinin örtülü olduğunu, bir kişinin de üzerinin açık olduğunu söyleyip, üzeri örtülü olmayan kişinin cinayeti işleyip, intihar etmiş olabileceği yorumunda bulundu. Bu sırada, yanındakilerin yaptığı uyarı üzerine konuşmayı kesen Durak, ardından, Vali İlhan Atış'ın aradığını ve yanlış bilgi verdiği şeklinde ikaz edildiğini söyleyerek, "Yanlış bilgi veriyormuşum. Varsa, doğru bilgiyi kendisi versin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber