4 liralık gaspa 10'ar yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 11:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde bıçak tehdidiyle 20 yaşındaki Mehmet Çakmak'ın cep telefonu ve 4 lirasını gasp ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan üç sanık, 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay geçen yıl 24 Temmuz'da saat 04.00 sıralarında Selçuk'taki Saint Jean Kilisesi yakınlarında meydana geldi.

Turistik ilçeye gezmeye gelen ve geceyi sokakta geçiren Mehmet Çakmak'ın yanına yaklaşan O.S. (20), E.G. (19) ve M.E.D. (18) önce sigara istedi. Çakmak'ın sigara verdiği üç genç, daha sonra esrar istedi. Çakmak'ın esrar kullanmadığını söylemesi üzerine, O.S. bıçağını çıkartıp ?Seni çizerim? diye tehdit etti. O.S., bir elinde bıçağı tutarken, diğer eliyle de Çakmak'ın ceplerini karıştırdı. Cep telefonu ile 4 lira bozuk parayı aldı. Çakmak, polise gidip şikayetçi oldu. Harekete geçen ekipler, üç zanlıyı M.E.D.'nin evinde suç aleti bıçak, aldıkları para ve cep telefonu ile yakaladı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, suçlamaları kabul etmedi. Mağdur Çakmak, bir tek O.S.'nin kendisine bıçak çekip parasını aldığını ve bu kişiden şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme üç zanlıyı da tutukladı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı üç sanık hakkında, ?Gece vakti silahla ve birden fazla kişi tarafından birlikte yağma' suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkekemesi'nde tutuklu yargılanan üç sanık, son kez hakim önüne çıktı. Çakmak, daha önce katıldığı duruşmada sanıkların üçünden de şikayetçi olmadığını söyledi. Sanıklar son savunmalarında yine suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti üç sanığı önce 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra mağdurun şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle cezalarını 10'ar yıl hapse indirdi. Sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber