Alkollü diye ambulansa alınmayan kişi öldü iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2009 18:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, Side beldesinde rahatsızlanan ve ?alkol koktuğu' gerekçesiyle ambulansa alınmayan bir kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.

Karakaş, düzenlediği basın toplantısında, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde tezgahtar olarak çalışan 37 yaşındaki Hasan Ödecik'in 29 Mayısta iş yerinde rahatsızlandığını, bunun üzerine olay yerine ambulans çağrıldığını ifade etti. Gelen sağlık ekibindeki doktorun, ?Hasta çok alkol kokuyor, üzerine su dökün ayılsın, ben bunu alamam? diyerek gittiğini ileri süren Karakaş, şuuru kapalı olan Ödecik'in arkadaşlarınca kaldığı pansiyona götürüldüğünü belirtti.

Ödecik'in gece yeniden fenalaştığını ve arkadaşlarının jandarmayı arayarak yardım istediklerini dile getiren Karakaş, jandarma ekiplerinin de doktoru aradığını ancak bir sonuç alamadıklarını savundu. Hastanın ertesi sabah kaldığı pansiyonda ölü bulunduğunu ifade eden Karakaş, ?İnsanlık dışı bir olay yaşanmıştır. Hastanın alkol kokması tedaviyi hak etmesine engel midir? dedi.

Karakaş, ambulansta bulunan doktorun müdahale etmesi durumunda Ödecik'in hayatını kaybetmeyeceğini ileri sürdü. Bu arada, jandarma yetkilileri de olay gecesi yapılan çağrı üzerine pansiyona gittiklerini, telefonla aranan doktorun, ?Hasta alkollü, birazdan ayılır? demesi üzerine oradan ayrıldıklarını belirtti.

Öte yandan, AA muhabirinin görüştüğü Manavgat Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, konu hakkında bilgileri olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber