Domuz gribi yalanı hastaneyi alarma geçirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya),

ADAPAZARI'nda adı açıklanmayan bir kadın, İzmir'de domuz gribi teşhisiyle hastaneye yatırılan bir yakınıyla temasta bulunduğunu öne sürerek geldiği Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni alarma geçirdi. Anında bilgi verilen Sağlık Bakanlığı'nın yaptırdığı araştırmada İzmir'de böyle bir vaka olmadığı ortaya çıkarken, tüm sağlık çalışanlarına soğuk terler döktüren kadının yalan söylediği anlaşıldı.

Dün akşam saatlerinde Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 35 yaşlarındaki kadın, İzmir'de domuz gribi teşhisiyle hastaneye yatırılan yakının ziyaret edip döndükten sonra ateşinin yükseldiğini öne sürerek Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastane yetkilileri kadını özel bir odaya alarak karantina uygulaması başlattı. Sakarya Sağlık Müdürlüğü de konuyu anında Sağlık Bakanlığı'na bildirdi.

Boğaz kültürü ve kan tahlili için örnek alınan kadının verdiği bilgiler doğrultusunda Sağlık Bakanlığı hemen araştırma yaptırdı. Ancak kadının belirttiği yerlerde herhangi bir kimsenin domuz gribi teşhisi ile tedavi altına alınmadığı, verdiği bilgilerin de hayali olduğu ortaya çıktı. Sağlık müdürlüğü ekiplerinin konuştuğu kadın daha sonra yalan söylediğini itiraf etti. Tutarsız davranışlarda bulunan kadın daha sonra hastaneden ayrıldı.

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, adı açıklanmayan kadının herkesi alarma geçirdiğini belirterek şunları söyledi:

?Hastaneye İzmir'de domuz gribi şüphesiyle yatan yakınınıyla temasta bulunduğunu söyleyerek gelince hemen önlemimizi aldık. Öncelikli olarak yeni yerleşim Bölgesi Korucuk'taki kampuse sevk etmeye karar verdik. Ancak Bakanlık bize İzmir'de domuz gribinden tedavi gören hasta olmadığını söyledi. Kadın daha sonra bize yalan söylediğini itiraf etti. Neden böyle bir işe kalkıştı bilemiyoruz. Belki hastalık takıntısı olabilir. Ama biz yine de onun bu sözlerini dikkate alarak her ihtimale karşı gerekli tahlillerini yaptık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber