Bakan Çubukçu MEB'de yönetime kadınları getiriyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan YILMAZ-Şehriban OĞHAN / ANKARA

Milli Eğitim'in ilk kadın bakanı Nimet Çubukçu, öğretmenlerin yarıdan fazlasını oluşturdukları halde, kadınların yönetimde söz sahibi olamamasından yakındı ve "Bundan sonra üst düzey görevlere daha çok kadın yönetici getireceğim" dedi.

Çubukçu, göreve gelir gelmez İzmir Fen Lisesi Müdürü Hülya Ertürk Koç'u Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atadı. Çubukçu, eski bakanlığındaki Özel Kalem Müdürü Pınar Cengiz ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Rukiye Serttaş'ı da Milli Eğitim'e taşıyarak bakanlıktaki üst düzey kadın yönetici sayısını üçe çıkardı.

Çubukçu, milletvekillerine yaptığı değerlendirmede kendisinden önceki dönemde bakanlıktaki 38 birimin sadece birinin başında kadın yönetici olduğunu söyledi. Bu kadın yönetici de Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürü Emine Kıraç'tı. Görevden alınan yöneticilerin mahkeme kararıyla geri dönmesinin icraatlarında elini kolunu bağladığını belirten Çubukçu istifa, emeklilik gibi yollarla boşalacak üst düzey koltukların büyük bölümüne kadın yönetici atayacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber