Mavi Hat davasında 5 tahliye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 18:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BOTAŞ'taki ?yolsuzluk? iddiaları üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında yürütülen ?Mavi Hat? operasyonunun ardından açılan davada, tutuklu sanıklardan Lokman Usta, Ekber Topal, Ahmet Karademir, Muhammet Hüseyin Ayaydın ve Mehmet Sezgin'in tahliyelerine karar verildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar İbrahim Selçuk, Lokman Usta, Mehmet Sezgin, Mustafa Şağban, Mahmut Kaan Doğan, Aşkın Tuna Haşemoğlu, Ekber Topal, Seydi Çevik, Ahmet Karademir, Ethem Tozlu, Muhammet Hüseyin Ayaydın, Rıza Çiftçi, Hasan Turgay Günay, tutuksuz sanıklar Ali Karaer, İsa Yerdelen, Ömer Korkmaz ve Kerim Taşkıran ile avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Şatır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından davaya konu olaylarla ilgili idari soruşturma yapılıp yapılmadığının sorulduğu müzekkereye cevap verildiğini, cevapta iddialar konusunda idari soruşturma başlatıldığı ancak tamamlanmadığının belirtildiğini açıkladı.

BOTAŞ Genel Müdürlüğünün ise iddialarla ilgili soruşturma yapılmadığını bildirdiğini söyleyen Şatır, iddianamedeki iddiaları inceleyen bilirkişi heyetinin raporunun gönderilmediğini, bilirkişi kurulu adına verilen dilekçede, sanıkların kişisel hesaplarına ilişkin hesap bilgilerinin henüz temin edilememesi sebebiyle raporun tamamlanamadığı ve bir ay ek süre istendiğini kaydetti.

Duruşmada söz alan sanıklar ve avukatlarının tahliye taleplerine yönelik beyanlarının alınmasının ardından, mahkeme heyeti bir süre baş başa değerlendirmede bulundu.

Daha sonra ara kararları açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Şatır, tutuklu sanıklardan BOTAŞ'ta Daire Başkanı olan Muhammet Hüseyin Ayaydın, iş adamları Lokman Usta, Ekber Topal ve Mehmet Sezgin ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışanı Ahmet Karademir'in tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini kaydetti.

Bilirkişi heyetine rapor hazırlamaları için bir ay süre verilmesi de kararlaştırılan duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber