Domuz giribi teşhisi konulan öğretmenin lisesinde tehlike yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, H1N1 virüsü tespit edilen öğretmenle telefonda görüştüğünü ve ?Sen ABD'de birileriyle öpüştün mü?? diye sorduğunu belirterek, kadın edebiyat öğretmeninin de kendisine ?Evet, hediye alıp verirken bayan öğretmenlerle öpüştük? dediğini söyledi.

Özer, Şehremini Lisesi'nde 3 öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan izinle, görevli olarak ABD'ye gittiğini anımsattı. Öğretmenlerden bir tanesinin İstanbul'a döndükten sonra rahatsızlandığını, gittiği hastanede yapılan tetkiklerde de H1N1 virüsü açısından pozitif durumun ortaya çıktığını anlatan Özer, bu öğretmenin hemen karantinaya alındığını söyledi.

?Lisede tehlike yok'

Haseki Hastanesi'nde tedavi altına alınan kadın edebiyat öğretmeninin 7 gün karantinada tutulacağını belirten Özer, dün telefonla görüştüğü öğretmenin herhangi bir sıkıntısı olmadığını öğrendiğini anlattı. Özer, ?Konuşma sırasında ?Peki sen ABD'de birileriyle öpüştün mü?' diye sordum. ?Evet, hediye alıp verirken bayan öğretmenlerle öpüştük' dedi. Grip mikrobu geçebilir. Öğretmenlerin öğrencilerle uzaktan yakından en ufak bir teması olmadığı için okulda eğitim-öğretime devam edildi. Lisede herhangi bir tehlike yok? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber