Yıldırım: Hedef 22 Bin 500 Km bölünmüş yol

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "2011 hedefimiz, 22 bin 500 kilometre bölünmüş yola erişmektir" dedi.

Ekovitrin Dergisi'nin "Yılın Starları Ödül Töreni"nde konuşan Binali Yıldırım, karayollarında 85 yılda yapılan bölünmüş yol miktarının 6 bin 100 kilometre olduğunu, 5 yıl içerisinde buna 10 bin 500 kilometre yol eklediklerini belirtti.

Yıldırım, 2011 yılına ilişkin bölünmüş yol yapım hedeflerine değinerek, "2011 hedefimiz, 22 bin 500 kilometre bölünmüş yola erişmektir. Böylelikle toplam yol ağımız içindeki yolların üçte birinden fazlası bölünmüş yol olacaktır" diye konuştu.

Marmaray Projesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yıldırım, projenin, Pekin ile Londra'yı birbirine bağlayan kesintisiz bir köprü kuracağını dile getirdi.

Mayın temizleme yasasına da değinen Yıldırım, "Hiç kimse bu ülkenin bir çakılına dahi göz dikemez, alamaz. Bu ülkenin 71 milyon sahibi vardır. Ama küresel düşüneceğiz. Dünyanın her tarafında var olacağız. 'Başkalarıyla da iş yapalım, iş versinler ama ülkemize gelmesinler' düşüncesine asla ve asla itibar etmeyeceğiz. Hükümetimiz ne yaptığını biliyor. Meclisimiz ne yaptığını biliyor. Tabii ki gereken her türlü tedbiri de alacaktır. Uyarıları da gayet tabii dikkate alacaktır. Türkiye demokratik, şeffaf kanunları olan bir ülke, her şey kurallar dahilinde en iyi şekilde yapılacaktır. Ondan hiçbir endişeniz olmasın"dedi.

"SİNYAL İZLEME OLAYI"

Yıldırım, bazı basın yayın organlarında yer alan, "27 Ocak 2009'da Ankara'nın merkezindeki 25 baz istasyonu üzerinden yapılan tüm telefon görüşmelerinin dinlenildiğine" yönelik haberlere ilişkin soru üzerine, "Bu dinleme konusu çok uzun zamandan beri toplumumuzu meşgul ediyor. Şüphesiz hiç kimsenin keyfi olarak dinlenmesi, yasal olmayan yollardan dinlenmesi, insanların en temel hakkı ve özgürlüğü olan haberleşmenin adeta eziyete dönüşmesine asla ve asla müsaade edemeyiz. Bu konuda yasalar açık. Buna rağmen aksine hareket edenler varsa, Türkiye bir hukuk devleti, gereği de yapılır. Kızılay'daki olay, yargının verdiği bir karardır. Bu olay dinlenme değil, sinyal izleme olayıdır. Burada herhangi bir suç veya suçluyu takip, suçluyu önlemeye yönelik, sinyalleri, hangi telefonların hangi telefonlarla görüştüğü, bir organize faaliyet var mı, yok mu, bunların çıkarıldığı bir olaydır"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber