Akdağ: ?Ya sigarayı bırak, ya koltuğu'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2009 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 19 Temmuz 2009'da restoran, kahve, kafetarya gibi işyerlerinde başlayacak sigara yasağı konusunda geri adım atılmayacağına dair tavrını yayımladığı mesajla perçinledi. Bakan Akdağ'ın sağlık müdürlerine ?Ya sigarayı bırak ya makamı? resti çektiği bildirildi. Ayrıca Akdağ'ın Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yönetici kadrolarına ?sigara içenleri atamama' kararı aldığı, mevcutların da durumlarını gözden geçireceği kaydedildi.

Bazı kesimler sigara yasağını delmeye, aşmaya çalışırken, 19 Temmuz'da başlayacak yasağın uygulanmasıyla ortaya çıkacak ihlallerin önlenmesiyle ilgili denetim ekipleri eğitiliyor. İzmir'de 4 bin 207 sayılı Kanun uygulamaları Denetçi Eğitimi Programı gerçekleştirildi, 30 ilçeden 300 kişi eğitim gördü. 100 kişilik gruplar halinde 3 gün süren eğitim programı dün sona erdi, eğitime katılan emniyet, sağlık müdürlüğü, belediye ve milli eğitim görevlilileri Valilik onayıyla ?Denetçi' oldu.

Türkiye istatistik Kurumu Konferans Salonu'ndaki eğitim programının son gününe Sağlık Bakanı Akdağ'ın Basın Müşaviri Mine Tuncel konuk oldu. Tuncel'in, ?Denetim sırasında iletişim teknikleri' konulu sunum yaptığını belirten İl Tütün Kontrol Kurul Başkanı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kılınç, şöyle dedi:

?Sayın Tuncel'in, sunumun yanında, Sayın Bakanımızdan bize taşıdığı mesajlar çok önemli. Sayın Tuncel, Sayın Bakanımızın yasanın arkasında hiçbir taviz vermeden durduğunu ifade etti. Ayrıca Bakanımızın, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki idareci kadrolarına artık sigara içen yöneticilerin atanmayacağını kendisine ifade ettiğini söyledi. Bu da bizim açımızdan sevindirici haber. Şu an görevde olan yöneticilerle ilgili olarak da ?ya sigarayı bıkarsınlar ya da makamı bıraksınlar' mesajı vermiş. Bu konuda Sayın Başbakan ve Sayın Bakanın çok kararlı olduğunu biliyoruz, bu da bizim çalışma şevkimizi artırıyor.?

İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan da kapanış konuşmasında, ?duman avcısı' denetçilere, dünyanın en güçlü 3 sektöründen birine karşı mücadele edeceklerini hatırlattı. İlk günler sıkıntı görülebileceğini ancak insanların yasağı istediğini, benimsediğini belirten özkan, ?Bu işte en üstteki kişilerin dik duruşu önemli. Sayın Bakanımız bu konuda kesin kararlı. Bu kararlılık sonuçta zafer getirecektir. İnsanlar yavaş yavaş bırakabilir. Sigarayı tamamen yok etmek mümkün değil. İyi olacak diye düşünüyorum. Sigarayı bırakanları gördükçe mutlu olacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber