TV Polisi Projesi birinci oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2009 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, Özel Çırağan İlköğretim Okulu öğrencisi, 32 ülkeden 15 bin 582 öğrencinin katıldığı Dünya Bilişim Olimpiyatları'nda, ?TV Polisi Projesi? ile birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü himayesinde, Eğitimde Bilişim Kültürü Oluşumu (EBİKO) tarafından Ankara'da düzenlenen Dünya Bilişim Olimpiyatları'na, 32 ülkenin 755 okulunda öğrenim gören 15 bin 582 öğrenci, 15 Aralık 2008-Nisan 2009 tarihleri arasında geliştirdikleri 5 bin 215 ayrı proje ile katıldı. Geçen ay düzenlenen yarışmada, en iyi 20 proje finale kaldı.

Jüri, bu 20 proje arasından birinciliğe, Özel Çırağan İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Nadir Kaan Şirin'in ?TV Polisi Projesi?ni layık gördü.

KANALLARI BELİRLİYOR

Proje, izlenecek televizyon kanallarını belirleme esasına dayanıyor. Projede, televizyona bağlı olarak çalışan, kumandaya benzer bir alet bulunuyor. Söz konusu alet 0-12, 12-18 ve 18 yaş üstü olmak üzere üç ayrı yaş grubu için programlanabiliyor. Örneğin anne-baba 12 yaşından küçük çocuğuna televizyon izlettirecekse 0-12 yaş arası programlama yapıyor ve çocuk kumandayla kanal taradığında bu yaş aralığına uygun olmayan kanalları açamıyor.

Projenin mimarı Nadir Kaan Şirin, birinci olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Öğretmeni Yasin Hastürk ile proje üzerinde uzun süre çalıştıklarını belirten Şirin, ?Öğretmenim Dünya Bilişim Olimpiyatları'ndan bahsettiğinde araştırma yaptım, iyi bir proje hazırlarsam başarılı olacağımı düşündüm ve düşündüğüm gibi de oldu. Çok sayıda öğrenci arasında birinci olduğum için mutluyum? dedi.

Mustafa Kemal Şirin de oğlunun başarısından mutluluk duyduklarını vurgulayarak, ?Oğlumuzun eğitimiyle ilgili bir tarz belirlemiştik, bu başarısı onun doğru yolda olduğunu gösteriyor? diye konuştu.

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Nadir Kaan Şirin'in danışman öğretmeni Yasin Hastürk ise Nadir Kaan'ın sınıfın en çalışkan öğrencilerinden biri olduğunu, başarısının tesadüf olmadığını söyledi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen olimpiyatlarda okul olarak başarılı bir grafik çizdiklerini bildiren Hastürk, Özel Çırağan İlköğretim Okulunun, geçen yıl da aynı olimpiyatlarda başka bir öğrenci tarafından yapılan projeyle birinci olduğunu belirtti.

Projenin hazırlık aşamasında 372 veli ile anket yaptıklarını, televizyon kanallarının seçiminde yapılabilecek sınırlamaların özellikle çocukların ruhsal ve fiziksel gelişiminde olumlu katkı sağlayacağı düşüncesiyle destek aldıklarını vurgulayan Hastürk, projenin, jürideki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi tarafından da beğenildiğini söyledi.

Dünya bilişim olimpiyatlarında birinci olan Nadir Kaan Şirin, ödül olarak bir dizüstü bilgisayar ve ses sistemi kazanırken, öğretmenine cep telefonu, okuluna da lazer yazıcı kazandırdı.

Başarılı öğrenciye, okul yönetimince ve bazı kurumlar tarafından da çeşitli hediyeler verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber