Yeni yılda, yeşil kartlının SSK'lıdan farkı kalmayacak

Haber Giriş : 31 Aralık 2004 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşil kartlı hastalar, 1 Ocak 2005'ten itibaren sigortalı vatandaşların yararlandığı tüm sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.

Ayaktan tedavilerde de yeşil kartlıların ilaçları devlet tarafından verilecek. Ayrıca diş çekimi ve diş proteziyle gözlük hizmetleri de ücretsiz sağlanacak. Yeşil Kart Yasası'nın kapsamını genişleten Sağlık Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle değişikliklerin yeni yılın ilk gününden itibaren uygulanmaya başlanacağını duyurdu. Sosyal güvencesi ve mal varlığı bulunmayan yoksul vatandaşların sağlık harcamaları için verilen yeşil kartlar şimdiye kadar yalnızca yataklı tedavi giderlerini kapsıyordu.

1993 yılında başlatılan yeşil kart sisteminden şu anda 13 milyonu aşkın vatandaş yararlanıyor. Yeşil kart uygulaması, 91 seçimlerinde iktidara gelen Süleyman Demirel'in, seçim vaadi olarak 1992'de hayata geçirilmişti. Bir vatandaşın yeşil kart alabilmesi için üzerine kayıtlı hiçbir gayrimenkulü, bankada parası ve kıymetli evrağı bulunmaması, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna üye olmaması, gelirinin de asgari ücretin üçte birini aşmaması gerekiyor. 2005 Yılı Bütçe Tasarısı'nda yeşil kart sistemi için yaklaşık 1,4 katrilyon liralık ödenek konuldu. Yeşil kartlıların ilaç ödemeleri Bütçe Uygulama Talimatı kapsamında sağlık müdürlüklerince yürütülecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber