Öğretmenlere uzaktan hizmetiçi eğitim imkanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında (resmi/özel) görev yapan yönetici, öğretmen ve ilköğretim müfettişlerinin uzaktan eğitim yöntemi (e- Hizmetiçi eğitim) ile düzenlenecek programlarla yaşam boyu öğrenme kapsamında bilgi ve becerilerini geliştirmek verimliliklerini artırmak, bilimsel ve teknolojik, gelişmelere uyumlarını ve üst görevlere hazırlanmalarını sağlamak için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından eğitim programları düzenlenecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığının Uzaktan Eğitim e-sertifika Programı Hakkında 26/05/2009 tarih ve 2487 sayılı yazısına göre;

1. İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ UYGULAMALARI SERTİFİKA PROGRAMI

?Temel Bilgi Teknolojileri

?Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

?Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanındaki Gelişmeler

2-İLKÖĞRETİMDE KAYNAŞTIRMA VE DRAMA SERTİFİKA PROGRAMI

?Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim

?İlköğretimde Kaynaştırma

?İlköğretimde Drama

Programları düzenlenecek.

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı

Sayı: B.08.0.HED.0.25.07.00/2487 26/05/2009

Konu: Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Faaliyetleri (e-sertifika Programlan)

????.. VALİLİĞİNE
(Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında yapılan "Uzaktan Eğitim Yöntemi (e-Hizmetiçi Eğitim) ile Düzenlenecek Sertifika Temelli Hizmetiçi Eğitim Programları Protokolü"

b) Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin 04/05/2009 tarih ve 1240 sayılı yazısı

Bakanlığımız, merkez ve taşra teşkilatlarında (resmi/özel) görev yapan yönetici, öğretmen ve ilköğretim müfettişlerinin uzaktan eğitim yöntemi (e- Hizmetiçi eğitim) ile düzenlenecek programlarla yaşam boyu öğrenme kapsamında bilgi ve becerilerini geliştirmek verimliliklerini artırmak, bilimsel ve teknolojik, gelişmelere uyumlarını ve üst görevlere hazırlanmalarını sağlamak amacıyla, Bakanlığımız ve Anadolu Üniversitesi arasında ilgi (a)'da kayıtlı protokol imzalanmıştır.

Bakanlığımız ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi işbirliği ile yürütülen programlar 2009 Yaz Döneminde tekrar açılacaktır.

Açılacak olan İlköğretimde Teknoloji Uygulamaları ve İlköğretimde Kaynaştırma ve Drama Sertifika Programlarına başvuru, kayıt, eğitim-öğretim, maliyet ve benzeri konulara ilişkin bilgiler ekte verilmiştir.

Programlara katılım ve bununla ilgili her türlü giderler katılımcılar tarafından karşılanacak; ileride açılacak diğer programlar ayrıca ilan edilecektir

Bilgilerinizi ve ilgili tüm personele duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

Eret BAYRAKLI

Daire Başkanı

EK: Duyuru (2 sayfa)

EK

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI VE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İŞBİRLİĞİNDE UZAKTAN HİZMETİÇİ EĞİTİM (e-HİZMETİÇİ EĞİTİM) YÖNTEMİ İLE DÜZENLENECEK SERTİFİKA PROGRAMLARI

2009/YAZ DÖNEMİ

DUYURU BİLGİLERİ

A)AÇILAN PROGRAMLAR

1. İLKÖĞRETİMDE TEKNOLOJİ UYGULAMALARI SERTİFİKA PROGRAMI

?Temel Bilgi Teknolojileri

?Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

?Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanındaki Gelişmeler

2-İLKÖĞRETİMDE KAYNAŞTIRMA VE DRAMA SERTİFİKA PROGRAMI

?Birleştirilmiş Sınıflarda Öğretim

?İlköğretimde Kaynaştırma

?İlköğretimde Drama

B)BAŞVURU İŞLEMLERİ

2009 Yaz Dönemi e-Sertifika Programlarına kayıt başvuruları 01?19 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt başvurusu yapabilmeleri için öğrencilerin geçerli bir e-posta adresine ve kendilerine ait vesikalık bir fotoğrafın jpg formatında taranmış dosyasına sahip olmaları gerekmektedir.

Öğrenciler kayıt tarihleri arasında http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden kayıt başvuru formunu doldurduktan sonra yazıcıdan çıktı alarak imzalayacaklardır.

İnternetten kayıt başvurusu yapan öğrenciler sertifika bedeli olan 200 YTL'yi Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesine, kayıt başvuru formunu ibraz ederek belirtilen işlem koduna elden ödeyeceklerdir.

Kayıt başvuru formunu, banka dekontunu ve bir lise ya da yüksek öğretim diploması fotokopisini 19 Haziran 2009 tarihine kadar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi e-Sertifika Programları Koordinatörlüğüne posta yoluyla gönderen öğrencilerin kayıtları tamamlanacaktır. Kayıt evraklarını göndermeyen adayların başvuruları değerlendirilmeyecektir.

Öğrenciler bir sertifika döneminde sadece bir e-Sertifika Programına kayıt yaptırılabilirler.

C)DERSLERİN VE E-ÖĞRENME HİZMETLERİNİN SUNULMASI

Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler 22.06.2009 tarihinden itibaren e-posta ile kayıt işlemlerinin tamamlandığına dair bilgilendirilecek, ders kitapları adreslerine gönderilecektir.

22.06.2009 tarihinden itibaren e-Öğrenme dersleri ve danışmanlık hizmetleri sunulmaya başlayacaktır. Bu tarihten itibaren öğrenciler üç ay süreyle kayıtlı oldukları sertifika programının hizmetlerine http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinde yer alan e-Sertifika Programları Portalından erişebileceklerdir.

22.06.2009 tarihinde öğrencilerin kayıt sırasında belirlemiş oldukları sınav ilinde girecekleri sınava ilişkin sınav giriş belgesi http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinde yayınlanacaktır. Öğrenciler sınav giriş belgelerini yazıcıdan çıktı alarak sınav sırasında yanlarında bulunduracaklardır.

Öğrenciler 13.09.2009 tarihinde 14.30'da tek- oturumda kayıtlı oldukları sertifika programının kapsadığı üç dersten sınava katılacaklardır. 2008 Güz dönemi e-Sertifika Programlarının sınavları Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, İstanbul (Anadolu), İstanbul (Avrupa), İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon ve Almanya/Köln (sadece Batı Avrupa e-Sertifika Programları için) illerinde yüz yüze gerçekleştirilecektir. Sınav süresi 150 dakikadır ve her derse ait 40 soru sorulacaktır.

D) BAŞARI ÖLÇÜTLERİ VE SERTİFİKA BELGESİ

e-Sertifika Programlarındaki derslerden başarılı olmak için sınavda 100 tam puan üzerinden en az 50 almak gerekmektedir. Sınav sonunda öğrencilerin derslerdeki başarı durumunu gösteren Sınav Sonuç Belgesi 21.09.2009 tarihinde http://esertifika.anadolu.edu.tr internet sitesinde yayınlanacaktır. Bir programdaki üç dersin tümünden başarılı olan 'öğrenciler programa ait sertifikayı almaya hak kazanacaklardır. Sertifika almaya hak kazanan

Öğrencilere sertifika belgesi 28.09.2009 tarihinden itibaren gönderilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber