Akdağ: 60 bin kişinin işsiz kalacağı kuyruklu yalan

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşın cebinden para ödetmeyeceğiz

Sağlık Bakanı Akdağ, Tam Gün Yasası'nı savunarak, sigorta dışında vatandaşın cebinden başka bir para ödetmemeyi amaçladıklarını söyledi. Akdağ, bütün gürültünün muayenehanesi olan 1200 öğretim üyesi için kopartıldığını, bunların ısrarla para kazanmak istediğini vurguladı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'nı değerlendirdi ve yasaya yönelik eleştirileri cevapladı. Akdağ, bu konudaki eleştirilerin haksız olduğunu söyledi.

AK Parti Hükümeti'nin en büyük hedeflerinden birinin en iyi sağlık hizmetini, vatandaşa en iyi şekilde sunmak olduğunu söyleyen Akdağ, "Bizim görevimiz halka hizmet ettirmektir. Biz bunun için iktidar olduk. Bugüne kadar nasıl bütün politikalarımız vatandaşı sağlık açısından korunması ve sağlık hizmetlerine erişmesi idiyse şimdi bunun tam gün yasasıyla kemale erdireceğiz... Milletin gözünde bir şey kaçırmasınlar. Bu yasaya karşı çıkanlar millet, vatandaş, halk, cebinden doktora, sigortası dışında para ödesinler diyenlerdir. Başka bunun sağa sola çekmesinler. Buna başka kılıf uydurmasınlar. Bunu ödetmeyeceğiz" diye konuştu. Bu konuda eleştiride bulunanlara dikkat çeken Akdağ, "Vatandaş eleştiri getirmiyor. Bu çok önemli. Bu bir defa halkın yararını gözeten, vatandaşını sağlık hizmetlerine erişmesini kolaylaştıran bir kanun. Bunu vatandaşımız biliyor. Sağlıklı dönüşüm programı baştan beri bu mantıkla hazırlandı. Vatandaşın işini kolaylaştıracağız. Tam gün neyi önleyecek muayeneye giderek hâlâ para ödeyen vatandaş bu parayı artık ödemeyecek" dedi.

7 BİN DOKTOR ETKİLENİYOR

Akdağ, bu tasarının yasalaşması durumunda 60 bin kişinin işsiz kalacağı iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, bu yasa ile birkaç bin kişinin başka alana kayacağını söyledi. Akdağ şöyle konuştu: "60 bin kişiden bahsediyorlar. Yalanın bu kadar kuyruğu az bulunur. Zaten şu anda muayenehane çalıştıran ve kamuda çalışan doktorların sayısı üniversite ve devlet hastaneleri dahil, 7 binin biraz üzerinde. Bir muayenehanede 1 kişi çalışır hadi bilemedim 2 kişi. Gerçi ben 2 kişi çalıştıranı hiç görmedim de. Bunların hepsi de muayenehanelerini bırakmayacak, bir kısmı da devam edecekler. Kamudan ayrılan olacak. Diyelim ki birkaç bin kişi orada çalışırken başka iş alanına kaymış olacaklar." Bakan Akdağ, Türk Tabipler Birliği'nin(TTB) bu yasaya karşı çıkmasını da eleştirerek, TTB'nin kendisiyle çeliştiğini ifade etti.

Fakültelerde eğitim kalitesi düşmez tam tersi artar

Tam Gün Yasası'yla üniversite-lerdeki eğitimin kalitesinin düşeceği yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirten Bakan Akdağ, tam aksine eğitimin kalitesini artacağını söyledi. Akdağ, şunları söyledi: "Mevcut yasa ve uygulamalar, bir hocanın bir akademisyenin öğleden sonra hastanesine gitmesine izin veri-yor. Yani sabah gelip öğleden hemen sonra kendi muayenehanesine gitmesine izin veriliyor. Siz öğretim üyesisiniz sabah 9'da geliyorsunuz saat 12'de hemen gidiyorsunuz. Ya da öğleden hemen sonra üniversitenin hastanesinin içinde özel muayene, özel işlem, özel ameliyat yapılmasına izin veriliyor. Ben buna da üniversitenin içinde özel muayene diyorum. Peki eğitim bunun neresinde, yani öğleden sonra muayenesine giden ya da hastanenin içinde özel işlem muayene ya da ameliyat yapan bir öğretim üyesi mi daha iyi eğitim yapar yoksa sabah 8'den akşam 5'e kadar öğrencileriyle asistanlarıyla, uzmanlarıyla hastanesinde bulunan ve hastaların başında bulunan bir öğretim üyesi mi daha iyi eğitim verir. Bu iddialar boş iddialar."

Doktorların yüzde 80'i böyle çalışıyor

Bakan Akdağ, kamuda çalışan doktorların zaten yüzde 80'inin bu şekilde çalıştığını hatırlatarak, "Doktorların zaten yüzde 80'i gönüllü olarak tam gün çalışmaya başladı. Bunun anlamı nedir doktorların büyük çoğunluğu bu kanunun uygulamalarını kanun gelmeden kabul etmiş durumdalar. Bunlar destekliyorlar. Peki kim karşı çıkıyor. Benim muayenehaneme gelsin vatandaş para versin, ya da üniversitedeyken benim özel muayenehaneme gelirse ben bu hastaya bakarım diyenler buna karşılar. Buna karşı çıkadursunlar biz kanunu yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber