Yeni başkanın koltuğu da haczedildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Karahisar Beldesi'nde, 29 Mart yerel seçimlerini kazanarak belediye başkanı seçilen CHP'li Erdal Karacan, haciz şoku yaşadı.

Belediye eski Başkanı DP'li Burhan Öğen tarafından inşaatına başlanan ve yerel seçimler öncesi tamamlanan 3 katlı yeni belediye hizmet binasını yapan müteahhit firma, 1 milyon 656 bin 289 TL alacağı ödenmediği için haciz işlemi başlattı. Yeni hizmet binasına taşınmadan, başkan Erdal Karacan'ın makam koltuğu ve makam otomobili dahil, Karahisar Belediyesi'nin 136 gayrimenkul, bina, masa, sandalye, televizyon ve araçları haczedildi. Haczedilen belediye malları yediemin olarak Muhasebe Müdürü Mustafa Ök'a teslim edildi, yeni başkan Erdal Karacan yediemin tutanağını imzalamadı.

Tavas'ın Karahisar Beldesi'nde Belediye eski Başkanı DP'li Burhan Öğen, geçen yıl yeni belediye hizmet binası yapılması için harekete geçti. İhale edilen belediye hizmet binası için 458 bin TL kredi alındı. 3 bin 969 metrekare kapalı alana sahip, zemin artı iki katlı bina bu yıl mart ayı sonunda tamamlandı ve belediyeye teslim edildi. Hizmet binasını yapan Erçelik İnşaat Yapı Malzemeleri Şirketi, 1 milyon 53 bin TL'yi inşaatı teslim edinceye kadar aldı. 26 Mart'ta binayı teslim edip faturayı kesen firma faizler kalan 1 milyon 656 bin 289 TL alacağı ödenmeyince icra işlemi başlattı. Tavas İcra Müdürlüğü, icra işlemi doğrultusunda dün Karahisar Belediyesi'ne ait başkanın makam koltuğu, makam arabası, masalar, bilgisayarlar, televizyonlar, belediye makine araç parkındaki araçlar, klimalar ve belediyenin tüm gayrimenkullerine haciz işlemi yaptı. Haczedilen 136 eşya ve gayrimenkul yediemin olarak Belediye Muhasebe Müdürü Mustafa Ök'e teslim edildi.

Yeni belediye hizmet binasına taşınmadan eski binadaki tüm eşyaları, makam koltuğu bile haczedilen Belediye Başkanı Erdal Karacan, şok yaşadıklarını söyledi. Hacizden yeniden aday olmayan eski Belediye Başkanı Burhan Öğen'i sorumlu tutan Erdal Karacan, ?Bu kadar sorumsuzluk olmaz. Böyle bir belediye hizmet binasının kaynak olmadan borçla yapılması çok anlamsız. Şimdi belediyenin tüm eşyaları haczedildi. Koltuğum, makam arabam, çöp kamyonları her şey haczedildi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bu para Karahisar halkının parası. Biz şimdi belde halkına nasıl hizmet vereceğiz. Çözüm yolu arıyoruz? diye konuştu.

Karacan, haciz işlemi tutanağını ve hacze konu faturayı belediyenin resmi internet sitesine de koyarak halka duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber