Kamu personel reformu hikaye... TBMM uzmanına 1000 TL zam

Kamu kurumlarının kendi personeline ek ödeme vermesi uygulamasına devam ediliyor. Bunun son örneği Meclis uzman ve uzman yardımcıları için yaşanacak. Gelir Meclis Genel Kurulunda görüşülmekte olan "Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı"nın 41. maddesinin 4. fıkrasının bugün kabul edilmesi halinde Meclis uzmanlarının maaşı 4500 TL'ye çıkacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2919 sayılı Kanunun ek 1. maddesine göre Mecliste kadro karşılığı sözleşmeli personel çalıştırılabilmektedir. Bu madde şu şekildedir:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Teşkilatında Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, Başkanlık Başmüşaviri, Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Baştabip, Daire Başkan Yardımcısı, Müdür, Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Grup Başkanı, Saray Müdürü, Uzman, Uzman Yardımcısı, Raportör ve Stenograf, Stenograf Yardımcısı kadroları karşılık gösterilmek kaydıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın sözleşmeli personel çalıştırılabilir."

Kanunun ek 2. maddesinin 4. fıkrasında ise kadro karşılığı sözleşmeli personel olarak çalıştırılanların alacağı ücrete ilişkin bir sınırlama bulunmaktadır. Bu sınırlama şu şekildedir:

"Bu Kanun hükümleri uyarınca kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edilenlere; Başbakanlık merkez teşkilatındaki emsali sözleşmeli personele ödenmekte olan özel hizmet tazminatı tutarını geçmemek üzere sözleşme ücreti dışında ayrıca özel hizmet tazminatı ödenebilir."

Bu maddeye göre TBMM kadro karşılığı sözleşmeli personeli özel hizmet tazminatı hususunda, Başbakanlıktaki emsali personeli geçememektedir.

İşte söz konusu bu sınırlama kaldırılmaktadır. Bu hususa ilişkin hüküm, Meclis Plan Bütçe alt komisyonunda verilen önergenin kabul edilmesi ile birlikte hükümetin sunmuş olduğu tasarıya eklenmiştir.

Söz konusu madde bugün Meclis Genel Kurulunda görüşülecektir.

Genel Kurulun, Plan ve Bütçe Komisyonunun kabul ettiği metnin 41. maddesinin 4. fıkrasında yer alan "13/10/1983 tarihli ve 2919 sayılı Kanunun ek 2. maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır" hükmünü kabul etmesi halinde, Meclis uzmanlarından 1 ve 2. derecede yer alanların maaşı net olarak 962 TL, 3-7 derecelerde bulunan uzmaların maaşları 988 TL, uzman yardımcılarının maaşı ise 901 TL artacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber