Öğrenciler ve aileleri türbelere akın etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 23:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi İzmirli öğrenciler Susuz Dede Parkı'nda bulunan türbede dua etti.

14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek ÖSS sınavı öncesi İzmir'deki Susuz Dede Parkı'nda bulunan türbede öğrenciler dua etti. Yanlarında getirdikleri suyla mezarı sulayan öğrencilerden bazılarının mezarın yanıbaşında dua ettikten sonra mumlar yakması dikkat çekti. Susuz Dede başında dört yıllık bir üniversiteyi kazanmak için dua eden 19 yaşındaki Buse Çetinbaş, sınava çok çalıştığını belirterek, "ÖSS'ye iyi hazırlandım. Gelip buraya duamı da ettim. İnşallah sınavı kazanırım" dedi. Geçen yıl sınava giren arkadaşlarının da sınav öncesinde Susuz Dede'ye gelerek dua ettiklerini ve dört yıllık üniversitelere yerleştiklerini belirten Buse Çetinbaş, ÖSS'yi kazanıp öğretmen olmak istediğini söyledi.

Susuz Dede Parkı'na gelerek torunu için dua eden 70 yaşındaki Müşerref Salgar ise daha önce oğlu için türbede dua ettiğini ve oğlunun emniyet amiri olduğunu belirterek, "Torunum Mertcan için buradayım. Çok çalıştı, inşallah pazar günü sınavı başarıyla geçer, istediği okula gider" dedi. Yeğeni için türbede dua eden Gülbeyaz Akyüz Koçhan ise, öğrencilerin öncelikle sınava iyi hazırlanmaları gerektiğini belirterek, "Yatırlardan medet ummak doğru değil. Önce öğrenciler kafalarını çalıştırıp sınava iyi hazırlansınlar. Sonra gelip buraya dua etsinler. Tüm öğrenciler inşallah sınavda başarılı olur" diye konuştu. Sınav öncesi gelen aileler türbede Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Susuz Dede'ye gelip dua eden ve dilekleri kabul olan vatandaşların da yanlarında getirdikleri kesme şekerleri türbede dağıttıkları görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber