Erdoğan: Temmuzda tatil yok, yola devam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin tatile girmesi ile ilgili olarak, "Temmuzda tatil, matil yok, yola devam. Böyle mi, yola devam. Biz şu anda belirlediğimiz kanunları çıkartıncaya kadar tatil bize haram olsun" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıklarının Altınpark'ta düzenlediği Yerel Yönetimler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu.

"AK Parti'nin hizmet hızına yetişemeyenlerin kendilerine daha büyük hedefler belirlemek yerine AK Parti'nin paçasından tutarak aşağıya çekmenin gayreti içine girdiklerini" kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"TBMM'de aman yarabbi ne oyalama, ne oyalama... Düşünebiliyor musunuz? Bir kanun çıkartacaksınız, Bir ay... 6 madde ya... 6 madde için bir ay. Buradaki zaman kaybının ne anlama geldiğini hep birlikte görüyoruz. Aslı astarı olmayan şeyler, neler söylüyorlar neler... Bakın şimdi gelir vergisi ile alakalı bir yasa görüşülüyor yine öyle. Dün sordum, daha bir madde bile geçirilememiş. İnsaf. Ben de arkadaşlarıma şunu söyledim, 'Arkadaşlar' dedim, 'Temmuzda tatil, matil yok. Yola devam. Böyle mi, yola devam. Biz şu anda belirlediğimiz kanunları çıkartıncaya kadar tatil bize haram olsun' dedik. Yola devam edeceğiz. Çünkü biz bu gerilim siyasetinin, bu dosya siyasetinin, oyalama siyasetinin içinde asla olmayacağız. Biz iş yapacağız."

"Sırf hükümeti yıpratmak, sırf gündemi meşgul etmek, milletin zihnini bulandırmak için elinde dosya sallayanlar, hukuk karşısında da millet nazarında da itibar kaybederler. Nitekim de kaybediyorlar" diyen Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin CHP hakkında verdiği kararı hatırlatarak, "Mahkemenin, Hazinenin parasını kaçıranları tespit ettiğini" söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin "usulsüz harcamalarından dolayı CHP'nin yaklaşık 1 trilyonluk mal varlığının Hazineye devrine" karar verdiğini belirten Erdoğan, "Parayı Maliye tahsil etti. CHP olarak önce sen gel, bunun hesabını ver. Bu paraları nereye harcadın söyle. Biz olmayan şeyi konuşmuyoruz. Yargı sürecinden geçmiş Anayasa Mahkemesinin tescil etmiş olduğu bir şeyi konuşuyoruz. Naylon faturalar, şunlar, bunların hepsi ortada" dedi.

Türkiye'nin itibarını çoğaltmaya azimle devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren milletin umudu olduğunu belirterek, "AK Parti bu milletin taleplerinin, hayallerinin karşılığı olmuştur. Biz milletimize hayal kırıklığı yaşatmadık. Bundan sonra da yaşatmayacağız" diye konuştu.

AK Parti'nin 6.5 yıl içinde girdiği dört seçimin tamamından da birinci parti olarak çıktığını belirten Başbakan Erdoğan, partisinin yedi bölgenin yedisinde de birinci parti olduğunu ifade etti.

7 Haziran 2009 Pazar günü yapılan seçimlerden de başarıyla çıktıklarını kaydeden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Bu seçimlerden de başarıyla çıktık" dediğini belirterek, "Ortada olan bir gerçek var. AK Parti bu seçimlerde yüzde 43 oy aldı. Yüzde 17 oy aldın, hala 'başarıyla çıktım' diyorsun. Yani hep ben örnek veriyorum. Bir teknik direktör maça mağlup olmak için çıkmaz, galip gelmek için çıkar. Ama Sayın Baykal kafadan bir defa mağlup olmayı kabul ediyor da 'beş mi yiyeyim üç mü yiyeyim' bunun hesabını yapıyor" dedi.

Yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kadın ve gençliğe bakış açısından söz eden Erdoğan, bu konuda kuru hamaset yapmadıklarını ve verdikleri sözlerin havada kalmadığını söyledi.

Türkiye nüfusunun yarısının 28 yaşın altındaki gençlerden oluştuğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, 15-29 yaş arasındaki nüfusun 20 milyon civarında olduğunu söyledi. Son yerel seçimlere gençlerin yüksek oranda katılımını sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, toplam 641 gencin AK Parti yerel yönetim kadrolarında yer aldığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, partililere yönelik uyarılarda da bulunarak şunları söyledi:

"Sizler milletten bir emanet devraldınız. Halkımız yaşadıkları şehirlerin, ilçelerin, beldelerin hizmetlerini en iyi şekilde karşılamanız için sizlere iradesini teslim etti. Şunu asla unutmayın; bulunduğunuz bu makamlar gelip geçicidir. Vakti zamanı geldiğinde bilesiniz ki bu emanet farklı ellere geçecektir. Hiçbirimiz buralarda kalıcı değiliz. Yine bu emanetler sahiplerine teslim edilecektir. Vereceğiniz kararlarda bu hususu nazarı dikkatinizden bir an bile olsun uzak tutmamanız hayati derecede önemlidir. Sizler sadece size oy verenleri, belli çevreleri, belli zümreleri, yaşadığınız şehrin seçkinlerini veya belli kimselerini değil tüm hemşehrileriniz temsil ediyorsunuz. Meclis toplantılarında karar alırken öncelikle vicdanınıza karşı ardından da emanetini taşıdığınız hemşehrilerinize karşı kendinizi her an muhasebeye tabi tutun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber