Her üniversite eğitim dilini belirleyebilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 09:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BAHAR ATAKAN Ankara

YÖK Genel Kurulu, üniversitelerin bünyesindeki her bir yükseköğretim programı için farklı eğitim dili getirilmesine olanak sağlayan önemli bir düzenlemeye imza attı Buna göre, üniversiteler öğretim dillerini belirleyerek YÖK'e sunacak. YÖK onaylarsa üniversitenin veya programın öğretim dili örneğin İngilizce olarak belirlenecek.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç'in açıkladığı yeni düzenlemeye göre, üniversitenin dili ya yabancı dil ya da Türkçe ve yabancı dil olabilecek. Üniversite isterse sadece mühendislik fakültesinde İngilizce eğitim verebilecek ya da üniversite genelinde YÖK onayını alacak yabancı dille eğitim yapılabilecek. Özgenç, bir dilin öğretim dili olması için; altyapı şartları, öğretim üyesi sayısı ve burada okuyacak öğrencilerde aranacak nitelikleri yeniden belirlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

?Üniversiteler ?dilim İngilizcedir' diyebilecek ama şartları varsa ve ben de izin verdiysem. Erasmus'da sorunlar yaşıyorduk. ?İngilizce' diyoruz, programa dışardan bir kişi geliyor bakıyor dersler Türkçe. Bu ülkemiz bakımından alay konusu yurtdışında.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber