Genelkurmay Hareket Başkanlığının planı Türkiye'yi şoka uğrattı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Haziran 2009 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'un 2. iddianamesinde yer alan darbecilerin ?idhar' (Yedek, yığınak) kadroları deşifre oldu. Albay Dursun Çiçek'in, Genelkurmay Harekat Dairesi için hazırladığı 30 Nisan 2009 tarihli eylem planına göre hedef hükümeti devirmek.

Plana göre ?yandaş medya' desteğiyle her türlü kara propaganda yapılacak. Işık Evleri'nde silah ve mühimmat bulunması sağlanarak Gülen cemaati terör örgütü ilan edilecek. Düzmece ses kayıtları ile Ergenekon'un rotası değiştirilecek

HABER MERKEZİ ANKARA

Poyrazköy'de ele geçirilen cephanelikle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde Ergenekon'un ?idhar' (yedek, yığınak) kadrolarının harekete geçtiği ortaya çıktı. Ergenekon'un tutuklu sanığı emekli üsteğmen Serdar Öztürk'te ele geçirilen 4 sayfalık 30 Nisan 2009 tarihli belgeye göre Genelkurmay Harekat Daire Başkanlığı'nın ?irtica ile mücadele' adı altında yeni bir eylem planı hazırladığı iddia edildi.

YENİ ANDIÇLAR HAZIR

Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek imzalı plana göre yeni andıç belgeleri hazırlanırken, iktidar partisi AK Parti hakkında ?laik devleti yıkmak istiyor' propagandası yapılacak. Partinin içindeki ajanları kullanarak bölünmüşlük havası verilecek ve böylece imajının bozulması da sağlanacak.

ERGENEKON SORUŞTURMASI RAHATSIZLIĞI

Planda Ergenekon soruşturmasından duyulan rahatsızlık açık bir şekilde dile getiriliyor. Ergenekon'un 2. iddianamesinde Özel Yetkili Savcı Zekeriya Öz, yakalanan darbecilerin idhar kadrolarının hala aktif olduğunu vurgulamıştı.

İKİNCİ İDDİANAMEYE GİRDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında 2003-2004 yılları arasında Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Eldiven kodlu dört darbe girişiminde bulunan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ve çok sayıda şüpheli, sanık olarak yargılanırken ortaya çıkartılan belgelerde ?Olumsuz bir durum halinde idhar kadrolar harekete geçirilecek' deniliyordu.

HÜKÜMET AÇIK HEDEF

Dört sayfadan oluşan ?İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın ?durum' başlıklı bölümünde Ergenekon soruşturması eleştiriliyor, tutuklanan askerlerin haksız yere itham edildiği savunuluyor. Taraf gazetesinin haberine göre eyleme geçen kadrolar hükümet aleyhinde porpaganda faaliyetleri yapacak.

IŞIK EVLERİ'NE BASKIN DÜZENLENECEK

Planın ?Faaliyet' bölümünde ?Işık Evleri'nde silah ve mühimmat bulunması sağlanarak Fethullah Gülen cemaati silahlı terör örgütü ilan edilecek. Ermenistan ve Yunanistan ile ilişkiler kullanılarak ?miliyetçi' taban genişletilecek, hükümet zor duruma düşürülecek. İşte adım adım kirli planın safhaları:

Çürük raporu TSK'yı karıştırdı

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na ait ?askerliğe elverişsizlik' raporunun çalınması ve raporla ilgili dışarıya bilgi sızdırılması nedeniyle, 12 kişi hakkında dava açtı. Genelkurmay, Eminağaoğlu'nun 1988 tarihli askerliğe çürük raporuyla ilgili tartışmaların ardından, 1 Eylül 2008'de Genelkurmay Askeri Savcılığı'na ?raporun nasıl sızdırıldığını' soruşturma talimatı verdi. Soruşturmayı 26 Mart 2009'da tamamlayan askeri savcılık, aralarında Etimesgut Asker Hastanesi Baştabibi Albay Macit Uzun, eski Baştabip Yardımcısı emekli Albay Yücel Taşan, Dahiliye Uzmanı Yarbay Asım Özer ve emekli Binbaşı Sedat Özdemir'in de bulunduğu 12 kişi hakkında dava açtı.

Ulusalcı cephede Bulut sürprizi

Ergenekon davasına sert muhalefetiyle bilinen Ulusalcılığın Bayrak ismi Yiğit Bulut ?Artık Ergenekon'a inanıyorum. Bunlar sökülüp atılmalı' dedi.

SkyTürk'te konuşan gazeteci Yiğit Bulut, şunları söyledi: ?Ergenekon soruşturması sürecinde saat 5'lerde 6'larda insanların gözaltına alınması eleştirilebilir. Ergenekon operasyonu Türkiye'nin içine yerleşmiş bir zümrenin sökülüp atılmasına yönelik bir operasyon. En başta ben inanılmaz karşıydım ama gelişmeleri gördükçe ve özellikle yurt dışı bağlantılarını gördükçe... Alman bağlantısını bulabilecekler mi çok merak ediyorum.' Yiğit Bulut, ?Başbakan Erdoğan'ın 24 ayı kaldı, 24 ay içinde Ergenekon'un finansal kısmını söküp atamazsa, finansal ve normal Ergenekon Erdoğan'ı söküp atıyor' diye konuştu.

KANLI BAYRAĞI O TESLİM ALDI

8 Haziran 2009'da Gaziantep Üniversitesi Bilişim Kulübü üyesi öğrencilerinin kanlarıyla hazırladığı Türk Bayrağını, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ adına Kurmay Deniz Albay Dursun Çiçek tarafından teslim alınmıştı. Çicek 2006 yılında da da hazırladığı andıçla gündeme gelmişti.

Belgeler Öztürk'te ele geçti

Bu kirli plan, Ergenekon'un geçen hafta gerçekleştirilen GATA dalgasında tutuklanan emekli üsteğmen Serdar Öztürk'te ele geçirilmişti. Aynı zamanda Ergenekon'un tutuklu sanığı emekli albay Levent Göktaş'ın da avukatı olan Serdar Öztürk, Ergenekon üyelerine talimat vermekle suçlanmıştı. Tutuklu JİTEM tetikçisi Koçero Saluci ile bağlantısı da tespit edilen Öztürk, Saluci'yi Silopi'de görev yaptığı dönemden tanıdığını söylemişti. Silopi'de PKK ile girdiği çatışmada yaralanan ve tek gözünü kaybeden Öztürk, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanınca aldığı Devlet Üstün Hizmet Madalyası'nı iade edeceğini açıklamıştı. Öztürk'ün bu açıklaması Hürriyet gazetesi tarafından böyle manşet yapılmıştı.

Genelkurmay'dan jet soruşturma

Genelkurmay Harekat Daire Başkanlığı'nın hazırladığı belirtilen ?irtica ile mücadele eylem planıyla' ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, ?çok yönlü' soruşturma emri verdi KIYMET SEZER ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Harekat Başkanlığı için hazırlandığı iddia edilen İrticayla Mücadele Eylem Planı hakkında jet soruşturma emri verdi. Tuğgeneral Metin Gürak, dün bir gazetede yer alan haber üzerine, ?konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na derhal bir soruşturma emri verildiğini' açıkladı. Genelkurmay Karargahı'ndaki bilgilendirme toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Gürak ?Bugün bir gazetede Genelkurmay Harekat Başkanlığı'nın hazırladığı iddia edilen bir planla ilgili olarak haberlere yer verildiği görülmüştür. Konunun tüm yönleriyle incelenmesi maksadıyla, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na derhal bir soruşturma emri verilmiştir' dedi. Gürak, ?Böyle bir belgenin varlığı mı soruşturulacak, yoksa nasıl sızdığı konusunu mu?' sorusu üzerine, sözlerini, ?tüm yönleriyle' kısmına vurgu yaparak tekrarladı.

BAŞBUĞ'U TEKRAR OKUYUN

Gürak, Makine Kimya Endüstrisi'nin Poyrazköy'deki kazılarda bulunan silah ve mühimmatla ilgili raporuyla ilgili değerlendirme yapmayıp, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 29 Nisan'daki açıklamalarını hatırlattı. Gürak ?Bu konuda kafası karışık olanlar söz konusu iletişim toplantısında verilen bilgileri bir defa daha dikkatle okumalarını tavsiye ederiz' dedi.

BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, 29 Nisan 2009'daki toplantıda, silah ve mühimmat arasındaki farkı anlatarak bulunan silahların TSK'ya ait olmadığını söylemişti. TSK'nın hiç gömülü silahı bulunmadığını, daha önce gömülenlerin de 1998 yılına kadar toplandığını anlatan Başbuğ, ?MKE tarafından üretilen mühimmatın hepsi TSK envanterine girmiyor. Bazıları Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaçlarını karşılamak üzere onlara gidiyor' demişti. MKE raporunda ise bulunan silahların TSK envanteridne olduğu belirtilmişti.

1-) IŞIK EVLERİ'NE CEPHANE YIĞALIM

Plana göre, faaliyetlerin birbiriyle senkronize şekilde üç bölümde hayata geçirilmesi isteniyor. ?Planlama ve Genel Faaliyetler' bölümünde yapılması istenenler özetle şöyle :

Propagandada dine karşı olunmadığı teması işlenecek.

Eylemler Ergenekon davasının gündemi değiştiriliyor havası oluşmadan planlanacak, dinci medyanın bu konuyu işlemesine imkántanınmayacak.

?Fethullah Gülen (FG)'ciler gemi azıya aldılar, doğrudan TSK'ya saldırıyorlar' teması işlenecek, bu kapsamda muhafazakár vatandaşların bile ?Pes doğrusu biz de Elhamdülillah Müslüman'ız, ama FG'ciler resmen TSK'ya saldırmak için provokasyon yapıyorlar' dedirtecek çalışmalar yapılacak.

Sakıncalı/şüpheli kategorisindeki irticacı subay ve astsubayların irticai propaganda yaptıklarına dair ihbar çalışmaları yapılacak, müteakiben bu kişilerin ahlaki yönden olumsuzlukları ile ilgili haberler yaptırılacak.

İrticacı personele yapılan operasyon kapsamında tespit edilememiş diğer irticai TSK personeline yönelik korkutucu propaganda geliştirilerek, bu kişilerin hata yaparak tespit edilmeleri veya kendiliğinden çözülmeleri sağlanacak.

Askerî suç kapsamında yapılacak Işık Evleri baskınlarında, silahlı terör örgütü oluşturmak doğrultusunda; silah, mühimmat, plan vb. materyal bulunması sağlanarak, ?Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü', (FSTÖ) kapsamına aldırılacak ve soruşturmalar askerî yargı kapsamında yürütülecektir. Ilımlı islam konusu özellikle vurgulanacak.

2-) DÜŞMAN UNSUR

Atatürk ilke ve Inkılapları'nı ortadan kaldırarak, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak ve yerine dinî esaslara dayalı bir rejim kurma hedeflerini engelleyecek tek kurum olarak TSK'yı görmekte.

Elde ettikleri TSK'yı yıpratıcı bilgi ve belgeleri kendilerine müzahir medya kanalıyla yayınlamakta.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği birlik, ve beraberlik mitinglerini Ergenekon tarafından maksatlı olarak planlanmış gibi göstermekte.

TSK'nın Ergenekon çatısı altında, başta PKK terör örgütü olmak üzere çeşitli terör örgütleriyle işbirliği yaptığını iddia etmekte.

Üst düzey komutanlar hakkında Yahudi,Ermeni, Sabetaycı vb. oldukları şeklinde asılsız haberler yapılmakta.

Kamuoyunu meşgul etmek ve bilgi kirliliği yaratmak üzere TSK personeline ait olduklarını iddia ettikleri ses ve görüntü kayıtlarını yayınlamaktadırlar.

3-) ?VADİ'Yİ ÇİZELİM

Vatandaşlar tarafından yoğun olarak izlenen ve gündemdeki olaylar hakkında kamuoyunu yanlış yönlendiren, Kurtlar Vadisi, Kollama ve Tek Türkiye benzeri diziler hakkında olumsuz haberler yaptırılarak söz konusu dizilerin güvenilirliğinin yitirilmesi sağlanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerine ait ibadet, görüntü ve haberlerinin medyada yoğun olarak yer, alması sağlanarak, Milli Eğitim Bakanı kamuoyu nezdinde yıpratılacaktır.

AKP mensuplarının, ülkemizde ekonomik krizin etkisinin ciddi olarak hissedildiği bir dönemde, lüks yaşamlarından taviz vermedikleri yönünde haberler yaptırılarak, bu durumun hem ?islam anlayışıyla çeliştiği' hem de uygulamaya çalıştıkları ?Halk Adamı' yaklaşımlarının gerçeği yansıtmadığı konusunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

Ergenekon kapsamında tutuklanan TSK personelinin masum olduğu, irticayla etkin şekilde mücadele ettikleri için üzerlerine iftira atıldığı şeklinde haberler yaptırılacak.

4-) HAZIR KITA İSİMLER SAHAYA ÇIKARILSIN

?Medya Faaliyetleri' bölümünde ise Ergenekon operasyonuna atıf yapılarak, TSK mensuplarının ?masum' olduğu yönünde haberler yaptırılması isteniyor:'

İskender Evrenesoğlu, Ömer Öngüt gibi hazırda beklettiğimiz elemanlara medyatik eylemler ve söylemler yaptırılacak ve bu kişiler FG'ciler başta olmak üzere diğer irticai gruplarla özdeşleştirilerek, kamuoyunun tüm bu gruplar arasında benzerlik kurması sağlanacak.

Nurettin Veren gibi isimlerin TV programlarında FG grubu hakkında bizim istediğimiz temalar doğrultusunda açıklamalar yapmaları sağlanacak.

Kurdoğlu cemaati vb. diğer cemaatlere mensup TSK personelinin TSK ile ilişkileri kesilirken FG grubuna mensup oldukları için atıldıkları şeklinde haberler yaptırılarak, kamuoyunda FG grubunun büyük yara aldığının düşünülmesi sağlanacak.

5-) GÜLENCİ ROLÜ YAPALIM

Ermenistan ve Yunanistan ile ilgili kamuoyunda tepki uyandıracak haberler sürekli gündemde tutularak milliyetçi partilerin tabanının genişletilmesi sağlanacaktır.

Atatürk İlke ve İnkılapları'nı ortadan kaldırarak, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak ve yerine dinî esaslara dayalı bir rejim kurma hedeflerini engelleyecek tek kurum olarak TSK'yı görmekte.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği birlik ve beraberlik mitinglerini Ergenekon tarafından maksatlı olarak planlanmış gibi göstermekte.

İzleyici veya dinleyici kitlesi fazla olan radyo, televizyon programlarına farklı bir kimlikle, canlı yayın esnasında, telefonla bağlanılarak; FG'ci maskesi altında konuşmalar yapılarak tahrik olmuş bir FG'ci gibi, ?Evet kardeşim, bizimle uğraşan herkes Ergenekoncudur. Onlarla uğraşmak bizim boynumuzun borcudur. Bizimle uğraşmaya kimsenin gücü yetmez' şeklinde açıklama yapması sağlanacak.

AKP mensubu kilit haberleşmecilere kamuoyuna çelişkili açıklamalar yaptırılarak, AKP içerisinde ciddi anlamda anlaşmazlık ve bölünmeler yaşanıyormuş şeklinde algılanması sağlanacak.

6-) KARA PROPAGANDA

Planın sonunda ise ?Kara Propaganda' anlatıldı.

Son dönemde geniş yankı bulan ses kayıtları bilgi kirliliği yaratmak üzere irticacılar tarafından yayınlanmış gibi gösterilecek, ama dinleyenlerin bizi haklı bulacağı tarzda ses kayıtları düzenlenecek.

Çeşitli bilgi ve belgelerle ilgili ortaya yem atılarak yakalanan personel hangi gruba ait olursa olsun FG'ci oldukları şeklinde ifade vermeleri sağlanacak ve bahse konu personelin adı basında duyulduktan sonra ahlaki açıdan olumsuzlukları ile ilgili haberler yaptırılacaktır.

Yukarıda açıklanan şekildeki personelin, sıradan dahi olsa arkadaş çevresindeki en olumsuz kişi onların en yakın arkadaşı gibi gösterilerek, FG'cilerin iç yüzüymüş gibi düşünülmesi sağlanacaktır.

İhbara dayalı ev baskınları yaptırılarak, buralarda silah ve mühimmatın yanı sıra, FG'ciler ile irtibat kurulması istenen oluşumlara (Yahudilik, CIA, MOSSAD,Humeyni vb.) ait objelerin aynı ortamda bulunması sağlanacak.

Ev baskınlarında Alevi düşmanlığını körükleyici belgelerin bu evlerde bulunması sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber