Üniversiteli gencin hazin sonu

Haber Giriş : 01 Ocak 2005 18:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, biri kız 3 arkadaşıyla birlikte yeni yıl kutlaması yapan Ege Üniversitesi (E.Ü.) Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi, esrar içip, fazla miktarda bira ve "Extacy" hap aldıktan sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. Olayı geceden polise bildirmeyen üç arkadaşı, polis tarafından ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay 174 Sokak'taki 13 numaralı apartmanın 3 nolu dairesinde sabah saat 08.30 sıralarında ortaya çıktı. Bornova Merkez Karakolu'na gelen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Vehbi Benli (22), E.Ü. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Mehmet Can Uzer (21) ve kız arkadaşları Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi Esra Canel (23), yılbaşı gecesini birlikte geçirdikleri arkadaşları E.Ü. Fen Fakültesi Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Süleyman Pamuk'un (22), Benli'nin kiracı olarak oturduğu evde fenalaşarak öldüğünü bildirdiler. Pamuk'un cesedi salondaki yatakta bulunurken, olayın meydana geldiği evin salon kısmındaki bilgisayarın altında polis ekipleri tarafından yapılan araştırmada esrar maddesine rastlandı. Bunun üzerine ifadelerine başvurulan Benli, Uzer ve Canel, akşam evde esrar içtiklerini, daha sonra bir bara giderek bira içtiklerini ve tekrar geri geldiklerini söylediler. Gençler, eve gelmelerinin ardından da "Extacy" isimli haptan 4 arkadaş birer tane içtiklerini, gece saat 02.30 sıralarında kendilerinde mide bulantısının meydana gelmesi üzerine dışarıya çıktıklarını, yüzlerini yıkadıklarını, yatağında kalan Pamuk'u ise döndüklerinde ölü olarak bulduklarını ifade ettiler. Birer tane içtikleri 4 adet "Extacy" hapı, Karşıyaka İlçesi'nde soyadını bilmedikleri "Mustafa" isimli bir şahıstan toplam 47 milyon 500 bin liraya (47.5 YTL) satın aldıklarını söylediler.

İzmir Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı olaya el koyarken, evde bulunan esrar parçaları ve gençlerin kullandığı bardaklar incelenmek üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi'ne götürüldü. Süleyman Pamuk'un cesedi ise, kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'na otopsiye gönderildi. Uzmanlar, içilen tek "Extacy"in genç bir insanın ölümüne sebep olmasının oldukça güç olduğunu, esrar, fazla miktarda bira ve hapın kısa bir zaman aralığında alınmış olmasının Pamuk'un ölümüne sebep olabileceğini kaydettiler.

Süleyman Pamuk ile olay gecesi aynı evde olan Vehbi Benli, Esra Canel ve Mehmet Can Uzer karakola götürülerek gözaltına alınırken, haklarında "Esrar bulundurmak, içmek ve yardıma muhtaç bir kişiyi ölüme terk etmek" suçlamasıyla yasal işlem yapılacağı belirtildi. Bu arada Hatay semtinde ikizi olan ve aynı üniversitede okuduğu öğrenilen P. isimli kız kardeşi ile birlikte kaldığı bildirilen E.Ü. öğrencisi Süleyman Pamuk'un babası Kemal Pamuk'un, Aydın Devlet Hastanesi'nde bevliye uzmanı olarak görev yaptığı, yılbaşı tatiline geçirmek üzere ailesi tarafından Aydın'a çağrıldığı, ancak 'Yılbaşını arkadaşlarımla birlikte geçireceğim' diyerek kardeşi P.'nin gitmesine rağmen Aydın'a gitmediği ileri sürüldü. Acı haberi alıp İzmir'e gelen anne Bahriye Pamuk sinir krizleri geçirirken, oldukça üzgün olduğu gözlenen baba Dr. Kemal Pamuk gazetecilerin görüntü alması ve fotoğraf çektirmesinden rahatsız olarak yüzünü saklamaya çalıştı.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber