Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çiçek: Kimsenin suç işlemeye imtiyazı yoktur

Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek açıklama yapıyor.

- İşte Çiçek'in konuşmasından satırbaşları:

- Sayın Başbakanımız dün bir açıklama yaptı. Bu gayet net ve açık. Bu konuyu önemsiyoruz. Ak Parti yasal bir parti ve faaliyetlerinde ilgili mevzuat ve kanunlar çerçevesinde sürdürüyor. Ak Parti 2002 yılında iktidar oldu. İktidar oluşu gizli kapaklı değil mevzuat çerçevesinde vatandaşın teveccühünün sonucudur. İktidar olmak kimsenin elinde değildi.

Ak Parti olarak dayandığımız güç millettir. Milletten daha büyük bir güç yoktur. Olağanüstü ve anti demokratik yollardan iktidar olmadı. Hukuk çerçevesinde iktidar oldu. Gündeme gelen bu konu yada metin. Kim tarafından ve nerede hazırlanırsa hazırlansın bu oluşum yasadışı hukuk dışı ve demokrasi dışıdır. Bunun herkes tarafından anlaşılması lazım. Bu tür çabalar demokrasi devlet ve millete zarar veriyor. Bizim kanaatimize göre açık şekilde suç teşkil eden faaliyetlerdir. suç teşkil ediyorsa gerçeğin ortaya çıkarılmalı. Bunun önünde arkasında içinde kim varsa ortaya çıkarılmalı. İcra olarak üzerimize düşene yapacağız. Suç işlemeye kimsenin imtiyazı yoktur. Bunun soruşturacak mekanizma var. Biz de cumhuriyet savcılığı olmak üzere her türlü girişimi başlatacağız. Her türlü imkanı sonuna kadar sürdüreceğiz. En ayrıntılı şekilde konunun ortaya çıkarılması lazım.

- Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Bu soruşturma askeri yada sivil savcının açıklaması şeklide net ifade yok ne diyorsunuz?

Tabiatı ile işin başındayız. Orada bazı ifadeler var. Ama netice itibari ile vatandaşın bir beklentisi var. Bu işin soruşturulmasını istişyoruz. Sonuna kadar yasal mücadelemizi yapacağız. Bir hukuk devletinde olmaması gereken bir konu var. Bunu kim nerede nasıl ve niçin hazırladı. Bunların açık ve net şekilde ortaya çıkmalı. Bunu kim yapacak devlet yapacak yetkili makamlar yapacak. Bu işin mağduru Ak Parti'dir. Ak partiye karşı tertip yapılmıştır. Kamuoyu rahatsız.

- Başbakan ile Genelkurmay Başkanı'nın teması oldu mu bilmiyorum. Ama zannediyorum bu hafta yapılacak. Genellikle perşembe günü görüşüyorlar. Belki konu önemli olduğu için perşembeden önce yapılabilir.

- Ortada bir suç var. Biz yasal hakkımız kullanıyoruz. Bu tür işlerin bir usulü var. Biz konuyla ilgili gerekli başvuruyu yapacağız.


Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Başbakanlık Yeni Bina'da toplanan Bakanlar Kurulu yaklaşık altı saat sürdü.

Bakanlar Kurulu toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantı, saat 11.50'de başladı.

KART BORÇLARI DÜZENLEMESİ BAKANLAR KURULUNDA

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, döviz cinsi kredi kullanımı ve kredi kartı borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemelerin bugün Bakanlar Kuruluna sunulacağını bildirdi.

Başbakanlık Merkez Binada düzenlediği toplantıda, düzenlemelerin nasıl hayata geçirileceğiyle ilgili bilgi veren Babacan, daha sonra soruları yanıtladı.

Buna göre, döviz cinsi kredi konusunda 32 sayılı kararnamede değişiklik öngören düzenleme, bugün Bakanlar Kuruluna sunulacak. Bakanlar Kurulunda kabul gördüğü takdirde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından "1-2 güne kadar" yürürlüğe girecek.

Kredi kartıyla ilgili yasa taslağı da bugün Bakanlar Kuruluna sunulacak ve ardından TBMM'ye sevk edilecek. Komisyon ve genel kurul sürecinden geçtikten sonra uygulamaya konulacak.

Babacan, kredi kartlarına ilişkin uygulamanın zamanı ve önümüzdeki yıllarda da söz konusu olup olmayacağı sorusu üzerine, kredi kartlarıyla ilgili bir defalık bir uygulama olacağının altını çizerek, "böyle tekrar tekrar yeniden yapılandırma diye bir şey, kimse beklemesin" dedi.

Kanun Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 60 günlük bir süresi olduğuna dikkat çeken Babacan, kart borçlularının, söz konusu sürede başvurdukları takdirde, kendi seçecekleri ödeme planına göre ödeme yapacaklarını, ödemenin peşin mi taksitli mi olacağına kendilerinin karar vereceğini bildirdi.

BAŞBAKAN DESTEKLEDİ

Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "kredi kartı kullananların sorumsuz davrandığı" yönündeki sözlerinin hatırlatılarak, söz konusu düzenlemeyi destekleyip desteklemediği sorusu üzerine, "Sayın Başbakanımız bu çalışmaların bu noktaya gelmesinde hem desteği, hem onayı olmuştur. Dolayısıyla beraber çalışılmıştır bu konular üzerinde. Onun için burada bu tür şeyleri yeni bir polemik konusu yapmanın son derece yanlış olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber