Dolu yağışı beyaza bürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2009 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolu yağışı Kars'ı beyaza bürüdü

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan dolu yağışının ardından ilçe merkezi beyaza büründü.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde, son bir haftadır aralıklarla etkili olan sağanak yağışın ardından dolu etkili oldu.

Yaklaşık 15 dakika süren dolu yağışıyla birlikte beyaz bir örtüyle kaplanan ilçe merkezinde, esnaf iş yerlerinin önünde dolu temizliği yaptı.

Beyaz bir örtüye bürünen kaldırımlarda yürürken güçlük çeken vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Doğu yağışı ve sel, ekili alanlara zarar verdi

Çankırı'da etkili olan dolu yağışı ile sonrasında oluşan sel sonucunda yaklaşık 1000 dönüm ekili alanın zarar gördüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çankırı merkeze bağlı Tüney köyünde etkili olan dolu yağışı ve sel ekili alanlarda zarara yol açtı. Köyde yaklaşık 1000 dönüm ekili tarım arazisinde zarar meydana geldiği öğrenildi.

Tüney Köyü Muhtarı Mustafa Sarıoğlu, dolu yağışı ve sel sularının köylerindeki buğday, arpa, pancar, domates ve kavun tarlalarına zarar verdiğini belirterek, sel suları nedeniyle köy içerisindeki yolların tamamen çakıl ve taşlarla kaplandığını ve bazı evleri sel bastığını söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin köye gelerek zarar tespiti yaptığını anlatan Muhtar Sarıoğlu, ''Özel İdare Genel Sekreteri, köye iş araçları göndererek köy yollarının açılacağını söyledi. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de köye gelerek arazide zarar tespiti yaptı'' dedi.

Öte yandan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un, köy halkının mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber