İstanbul İl MEM yönetici atamalarında kayırma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcılığı atamalarını tamamlayarak duyurmuştu. Biz de konuyu http://www.memurlar.net/haber/132261 linkinde İstanbul MEB yönetici atamalarını açıkladı . başlığıyla duyurmuştuk.

18 Şubat 209 da yapılan Atamaların hemen akabinde Ek-2 Yönetici değerlendirme formunun yürütmesi Danıştay 2. dairesince durdurulmuş ve bakanlık konu ile ilgili 2009/36 nolu genelgeyi yayımlamıştı.

Genelgeye göre Ek-2 ye göre yapılan atamaların yeniden değerlendirilmesi Ek-2'de yer alan vekaleten/Geçici görevlendirme de geçen sürelerin öğretmenlikte geçmiş gibi değerlendirilmesi emredilmekteydi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki komisyon çalışmalarını tamamlayarak sonuçları için tıklayınız.

Açıklamanın hemen akabinde gelen mail ve telefonlarda hileli durumların olduğu iddia edildiyse de ilk yapılan değerlendirmede gelen itirazların asılsız çıkması yani komisyonun gerçekten iyi niyetle ve özveriyle çalışması nedeniyle ufak tefek hataların dışında bir durumla karşılaşmamız nedeniyle inanmak istemdik.

Fakat son değerlendirmede yapılan hatalar İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün belgeleri ile sabit. Böyle bir hatanın yapılması kayırmacılığı akla getirmektedir.

Hemen örneklendirecek olursak; aşağıda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün Web sitesinden kopyalanan belgelere dayalı olarak açıklayacak olursak;

Liste 1:18 Şubat 2009 değerlendirmesinden bir sayfa

Liste 2: 18 Şubat 2009 değerlendirmesinden bir sayfa

Liste 3:Son yapılan 11.06.209 değerlendirmesinden bir sayfa.

Listelere bakacak olursak;

Liste 1 de bulunan Murat Doğan Fındıklı İlköğretim Okulunu 4.sırada tercih etmiş ve atanmıştır. Puanı 28,29 aynı kişi son değerlendirmede Liste 3 te görüldüğü gibi 26.97 puanlı ve Şişli Fuat Soylu İlköğretim Okuluna atanıyor.

Oysa ki Şişli Fuat Soylu İlköğretim Okulunu 1.sırada tercih eden Liste 1 de 28.63 ile atanan Cengiz Tekin 3.listede yer alan son atamada Puanı değişmediği halde Zişan Alkoç İÖO'na atanıyor.

Cengiz TEKİN 28.63 puanda olduğu ve ilk tercih olarak seçtiği halde Fuat Soylu İÖO' na atanamıyor onun yerine 26,97 puana sahip Murat Doğan atanıyor.

Fındıklı İlköğretim Okuluna ise daha önceki değerlendirmelerde hiçbir yere atanamayan okunmayan Ömer YÜKSEL 25.32 puanla atanıyor.

İlk atamada Zişan Alkoç İÖO'na 23,66 puanla atanan Hüseyin ÇÖMLEK ise son değerlendirmede hiçbir yere atanamıyor.

Bu atamadaki kaydırmanın Ömer Yüksel için yapıldığı yönünde iddialar ortaya atılmakta ise de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyu tekrar hassasiyetle inceleyecekleri, gereğini yapacakları ve gerekli açıklamanın yapılacağına inanıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber