ODTÜ'deki öğrenciler ağır müfredat kurbanı

Haber Giriş : 02 Ocak 2005 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mimarlık Fakültesi'nde ağır ders yükü üç öğrenciyi intihara sürükledi. Bir öğrenci öldü, biri yoğun bakımda diğeri de psikolojik yardım alıyor Rektör Ural Akbulut, "Derslerimiz ağır. Öğrenciler proje hazırlama döneminde bunalıma girebiliyor. Önlem arayışındayız" dedi.

Dünyanın sayılı üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), peş peşe gelen öğrenci intiharları ile sarsıldı. Mimarlık 1. sınıf öğrencisi Cemile Şahin, mühendislik binasının 9. katında önce bileklerini kesti, ardından çay ocağının küçücük penceresine tırmanıp, kendini aşağıya bıraktı. Şahin öldü. Aradan üç gün geçmeden bu kez bir başka kız öğrenci, maket bıçağı ile bileklerini ve boğazını kesti. Öğrenci son anda kurtarıldı. Hocalar, hastanede yoğun bakıma alınan bu öğrenci ile ilgilenmeye çalışırken, son sınıf öğrencilerinden biri daha sinir krizi geçirip, intihara kalkıştı. Arkadaşları tarafından intihar girişimi engellenen erkek öğrenci psikolojik yardım alıyor. Savaş Ay tarafından gündeme taşınan intihar olayları, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut tarafından da doğrulandı. Akbulut, öğrencilerin ağır ders yüküne dayanamayıp, intihara kalkıştıklarını kabul etti ve önlem almak için harekete geçtiklerini söyledi. Akbulut, şu bilgiyi verdi: "Olaylar maalesef doğru. Tam jüri dönemindeyiz. Öğrenciler stres altındalar. Hocaların eleştirileri de bazen morallerini bozuyor. Uykusuzluk, stres, heyecan üst üste gelince maalesef böyle üzücü olaylar meydana geliyor."

'ALO İNTİHAR' HATTI KURABİLİRİZ
Rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren üç ayrı merkezleri bulunduğunu kaydeden Akbulut şunları söyledi: "Buna rağmen intihar girişimleri yaşandı. Öğrenciler psikolojik yardım istemeye çekiniyor. Tedbirleri arttıracağız. Psikolojik destek merkezlerinin sayısını arttırmak gerek. Ama kadro sorunu nedeniyle bu sayıyı arttıramadık. Acil çözüm arıyoruz. Gerekirse, 24 saat açık bir telefon hattı olan intiharı önleme merkezi gibi bir merkez bile açmayı düşünüyoruz. Diğer öğrencileri özendirmesin diye bu olayları açıktan konuşmak dahi istemiyoruz."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber