17 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

- Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve divan kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- Başbakan Erdoğan, Ankara, Bahçeşehir, Tunceli, Yalova, İstanbul ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin rektörlerini Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Macaristan Parlamentosu Ekonomi ve Enformatik Komisyonu Başkanı Gyorgy Podolak ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Toptan, Edirne Valisi Mustafa Büyük ve beraberindekileri kabulünün ardından Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve Avrupa Şampiyonu olan genç milli takım heyetiyle görüşecek.

5- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen Avrupa Konseyi 29. Dönem Aileden Sorumlu Bakanlar Konferansı'nın "Aile Dostu Politikalar İçin Alınacak Önlemler" başlıklı oturumunda konuşacak.

6- Almanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, başkent Berlin'de Türk basın mensuplarıyla biraraya gelecek.

7- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da "Ana-Kız Okuldayız" kampanyasının sertifika törenine katılacak.

- Törende, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da bulunacak.

8- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve beraberindeki yeni yönetim kurulu üyelerini makamında kabul edecek.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da bazı açılış törenleri ile "Girişimcilik, Kurumsallaşma ve Markalaşma Stratejileri" konulu panele katılacak.

10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Afganistan Tarım, Sulama ve Hayvancılık Bakanı Muhammed Asıf Rahimi ile makamında görüşecek.

11- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

12- Varlık barışı uzuyor.

- İlk uygulamada başvurup da parasını getirmeyenler 30 Eylül'e dek sürecek 2. uygulama döneminde yeniden başvurabilecek.

- Daha önce başvuranlardan matrah indiriminden yararlanmak isteyenler de 30 Eylül'e dek vergilerini ödemek zorundalar.

- İlk uygulamada 8 bin 200 beyanname verildi ve 10 bin 216 varlık için "varlık barışı" istendi.

13- İran'da 12 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki gelişmeler izleniyor.

14- Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2009 Arama-Kurtarma Tatbikatı devam ediyor.

- Tatbikatın deniz safhası, KKTC açıklarında Türkiye arama kurtarma bölgesinde icra edilecek.

15- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin kuruluş, işleyiş ve görevlerini yeniden düzenleyen yasa tasarıları görüşülecek.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasa Tasarısı ile ilgili bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla AK Parti, CHP, MHP ve DTP grup başkanlarını ziyaret edecek.

- Akdağ, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile de DSP Genel Merkezinde bir araya gelecek.

- DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- Dışişleri Komisyonu'nda, AB Genel Sekreterliği Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı ele alınacak.

- Sağlık, Aile, Çalışma Komisyonu'nda, Üniversite Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı görüşülecek.

- KİT Komisyonu'nda, Türkiye Kömür İşletmeleri ile müesseselerinin 2007 yılı hesapları denetlenecek.

16- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

17- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO), "ASO Gündem Toplantıları"na katılacak.

18- IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türkiye ziyaretine, Ankara'daki temasları ile bugün başlıyor.

19- Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi tarafından Ankara'da düzenlenecek toplantıda, "Krizin Türk Enerji Sektörüne Etkileri" çalışmasının tanıtımı ve sunumu yapılacak.

20- Euromoney Conferences ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu işbirliğiyle düzenlenen 2. Türkiye Finans ve Yatırım Forumu İstanbul'da sona eriyor.

21- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul'da, ihracat yapan firmaların mali, finansal ve uluslararası hukuk sorunlarının çözümünde danışmanlık hizmeti verecek "TİM Dış Ticaret Danışmanlık Merkezi"ni tanıtacak.

22- Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Adana'da, "Karneni Göster Kitabını Al" kampanyası kapsamında Seyhan Şubesi'ndeki kitap dağıtım törenine ve yeni hizmet binasının açılışına katılacak.

23- Ziyaret...Panel...

- ABD'nin Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey ve Adana Konsolosu Eric F. Green, Diyarbakır Valiliği, belediye ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini ziyaret edecekler.

- 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Ege Orman Vakfı'nca İzmir'de, "Ülkemizde Orman Yangınları ve Mücadelesi" konulu panel yapılacak.

24- Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 6. maçında, Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

25- Futbolda 8. FIFA Konfederasyon Kupası, Güney Afrika'da sürüyor.

- (A) Grubu'nun 2. maçlarında, İspanya ile Irak, Güney Afrika ile de Yeni Zelanda karşılaşacak.

26- Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, Ankara Üniversitesi Rektörlük Binası'nda düzenlenecek "Sporcunun yetişmesinde eğitimin rolü" konulu konferansta konuşacak.

27- 9. Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası Elemeleri 1. Grup'taki 7. maçında Türkiye, Resita kentinde Romanya ile karşılaşacak.

28- 16. Akdeniz Oyunları'na katılacak Ümit Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu, İstanbul'da toplanıyor.

29- Ceza ve Tevkifevleri Tutuklu ve Hükümlüleri Türkiye Badminton Birinciliği, Ankara Sincan L1 Tipi Cezaevi'nde başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber