Çolakkadı: Askeri savcılıkla aramızda güvensizlik yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, askeri savcılıkla devamlı işbirliği içinde olduklarını belirterek, "Burada bir ayrılık yok, güvenmeme gibi bir durumumuz yok. Gerektiği gibi işbirliği yaparız" dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, medyaya yansıyan olayla ilgili Genelkurmay Askeri Başsavcısı'nın dün gelerek kendileriyle görüştüğünü belirten Çolakkadı, şunları söyledi:

"Bu olayla ilgili soruşturma başlattılar. Dolayısıyla bu soruşturma kapsamında karşılıklı görüş ve belge alışverişi için görüşme yaptık. Genelkurmay Askeri Savcılığı, belgede adı geçen albayın ifadesini ve imza örneklerini alarak kriminal incelemeye göndermiş. Gerekirse Adli Tıp Kurumu'nda incelenebilir. Esas olan imza karşılaştırması olduğu için imza örnekleri bize de gönderilecek. Bu nedenle ifadesinden şu an için vazgeçtik."

Taraf Gazetesinde yayımlanan belgede imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek'in ifadesinin de bu nedenle imza örnekleri değerlendirildikten sonra alınacağını duyuran Çolakkadı, şöyle devam etti:

"Ayrıca, Türkiye'de savcılıklar birbirine benzer iş yapıyor. Daha önce de askeri savcılar defaatle gelip gittiler. Savcılık olarak askeri savcılıkla devamlı işbirliği içindeyiz. Burada bir ayrılık yok, güvenmeme gibi bir durumumuz yok. Gerektiği gibi işbirliği yaparız."

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Çolakkadı, inceleme sonuçlarının ellerine ulaşmasının ardından ifadeye başvurmanın daha gerçekçi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber