Subaylar, emekliliğe 'kurs' ile hazırlanıyor

Haber Giriş : 02 Ocak 2005 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na bağlı subaylar, emeklilik hayatına uyum amacıyla eğitiliyor.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, komutanlıkta görevli subayların emeklilik yaşamına uyumunu kolaylaştırmak amacıyla eğitim programı düzenlemesi amacıyla Ankara Üniversitesi`ne başvurdu. Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi de ``Bireysel Gelişim ve Yeni Yaşam Dönemine Uyum Eğitim Programı`` düzenleme kararı aldı.
3 Ocak`ta başlayacak ve 7 Ocak`a kadar sürecek eğitim programında Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na bağlı subaylara, emeklilik yaşamına uyumu kolaylaştırmak amacıyla eğitim programı uygulanacak. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi ve Mühendislik Fakültesi dersliklerinde uygulanacak programla subayların, emeklilik yaşamında fiziksel ve sosyal gelişimlerinin devamlılığını sağlamak ve emeklilik yaşamına uyumunu kolaylaştırmak amaçlanıyor.

HOBİLERDEN İŞ BULMA TEKNİKLERİNE
350 katılımcıdan oluşacak eğitim programında, subaylar değişik konularda eğitime tabi tutulacak. Buna göre subaylara verilecek eğitim konularından bazıları şöyle:
``Mevcut hobilerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi, iş bulma teknikleri, iletişim ve halkla ilişkiler, yemek/diyet, mevcut ekonomik gücün değerlendirilmesi (para yönetimi), emlak bilgisi, stresle mücadele, sağlıklı yaşam, sivil organizasyonlarla iletişim, yazışma usul ve yönetimleri, günlük yaşamın programlanması, eş ve çocuklar da dahil yakın aile çevresi ile ilişkiler, personeli genel ve psikolojik açıdan kurum dışı sivil yaşama hazırlama ve emeklilik dönemi yaşamı ile mevcut nitelikler ve ekonomik yapı ile uyumlu iş bulma konusunda personele doğrudan yardımcı olunması.``
Kara Kuvvetleri Komutanlığı`nın talebi doğrultusunda daha önce de Ankara Üniversitesi`nde 13-17 Aralık ve 20-24 Aralık tarihleri arasında eğitim programları uygulanmıştı.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber