18 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi'nin Irak konulu toplantısına başkanlık edecek.

- Davutoğlu'nun, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesi de bekleniyor.

3- Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı'nın Ankara temasları...

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed bin İbrahim el Şeyh ile bir araya gelecek, daha sonra heyetler arası görüşmelere geçilecek. Toptan, konuk heyet onuruna öğle yemeği verecek.

- Başbakan Erdoğan, el Şeyh ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

4- Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanlığına yeniden seçilen Hasan Korkmazcan ve yönetim kurulu üyeleri, TBMM Başkanı Toptan tarafından kabul edilecek.

5- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

6- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, MEB Şura Salonu'nda, "Sivil Toplumla Diyalog Toplantıları 2: Kadın ve Avrupa Birliği Süreci" başlıklı toplantıya katılacak.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İngiltere Büyükelçiliği Konutu'nda, "Birleşik Krallık Günü"ne onur konuğu olarak katılarak bir konuşma yapacak.

8- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Mersin Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Kavaf, Mersin'de gerçekleştirilecek "Kadın Girişimcilerin Teşvik Edilmesi ve Desteklenmesi Toplantısı"na katılacak.

- Bakan Kavaf, Halkkent Toplum Merkezi'nin, sokakta çalışan çocuklara yönelik PVC Atölyesi ve kursunun, İl Özel İdaresi Mikro Kredi İş Geliştirme Merkezi'nin ve Mikro Kredi Satış Mağazası'nın açılışlarını yapacak.

9- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara'da, Gümrük Müsteşarlığı personelinin elektronik kura yoluyla kurum içi yer değiştirmesiyle ilgili düzenlenen toplantıda bulunacak.

10- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kızılcahamam'da, "İç Kontrol Sistemi, İç Denetim ve MEB İç Kontrol Eylem Planı Bilgilendirme Çalıştayı"na katılacak.

11- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'i ziyaret edecek, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi Teknoloji Serbest Bölgesi'nde Türkiye Teknoloji Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'ın İliç, Kemah ve Refahiye ilçelerinde açılışlara katılarak, incelemelerde bulunacak.

13- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir'de Ege Tarım Zirvesi programına katılacak ve ayakkabı fuarını ziyaret edecek.

14- İran'da 12 Haziran Cuma günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini büyük farkla kazanan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a karşı seçimi kaybeden Mir Hüseyin Musevi'nin taraftarlarının protesto gösterisi yapması bekleniyor.

15- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin kuruluş, işleyiş ve görevlerini yeniden düzenleyen kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Sanayi ve Ticaret Komisyonunda, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

- Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu, Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısını ele alacak.

- KİT Komisyonunda, Türksat Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş ile EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulunun hesapları denetlenecek.

- Dışişleri Komisyonu, AB Genel Sekreterliği Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısını ele alacak.

16- Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması...

- Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince:

- "Kredi kartı borcunu ödemeye kolaylık getirilip duruluyor. Bundan yararlanılsın, iyi bir şey."

- "Cebine birçok kart koymak marifet değil, iyi niyetli olmayanlar da var. Herkese böyle körü körüne sahip çıkmayalım."

17- Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, İstanbul'da, Suudi Arabistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Fahed bin Abdullah Bin Muhammed el Saud ile bir araya gelecek.

18- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleriyle parti genel merkezinde görüşecek.

19- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Zonguldak'ta, "İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri"ne katılacak.

20- Türkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından düzenlenen "İslam Ülkelerinde Mesleki ve Teknik Eğitim Kongresi" İstanbul'da başlayacak.

21- Amasya'da, Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan ve Doç. Dr. Mustafa Budak'ın konuşmacı olarak katılacağı "Milli Mücadelenin 90. yılında Amasya Tamimi" konulu panel düzenlenecek.

22- Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme Programı'nca hazırlanan, TÜSİAD tarafından 2008'de yayımlanan "Türkiye'de Yüksek Öğretim: Eğilimler, Sorunlar ve Fırsatlar" başlıklı raporun Karadeniz Bölgesi'ndeki tanıtım toplantısı, 17 üniversitenin katılımıyla Trabzon'da yapılacak.

23- Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Ngozi Okonjo-İweala, Bodrum'da, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı çerçevesinde düzenlenen toplantıda konuşacak.

24- Genel Kurul... Toplantı... Fuar...

- Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Ankara'da, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı'nın (TÜSİAV) "Cinnah Sohbetleri"ne katılacak.

- Tüketici Dernekleri, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili Ankara'da ortak basın açıklaması yapacak.

- TSE Altın Ambalaj Yarışması'nın sonuçları İzmir'de düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak.

- Ayakkabı/Kış 2009-26. Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda açılacak.

- Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ereğli'nin Kurtuluş Günü ve Osmanlı Çileği Kültür Festivali etkinlikleri yapılacak.

25- İSMMMO'nun Maliye ile başı dertte...

- Maliye müfettişlerinin, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda yaptığı denetim sonucu hazırlanan raporda çok sayıda suçlamaya yer verildi.

- Gelir İdaresi Başkanlığı'nca işleme alınan ve savcılığa suç duyurusu hazırlığı yapılan rapordan:

- "Oda personelinin sağlık sigortasından gelir vergisi kesintisi yapılmadı ve yaklaşık 10 bin lira gelir, 18 bin lira da SSK primi eksik yatırıldı."

- İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan:

- "Bunlar aslı astarı olmayan şeyler. Tüm hesaplarımız genel kurulda ibra edildi. Bu olayı iyi niyetli bir davranış olarak görmüyorum."

26- Futbolda 8. FIFA Konfederasyon Kupası, Güney Afrika'da sürüyor.

- (B) Grubu'nda 2. maçlarda ABD ile Brezilya ve Mısır ile İtalya karşılaşacak.

27- Antalya'da yarın başlayacak Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri ile ilgili basın toplantısı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber