Yeni Emniyet Müdürü Çapkın'dan İstanbul'da yeni proje mesajı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Emniyet Müdürlüğüne atanan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Türkiye'nin en büyük kenti olan İstanbul'da asayiş ve huzurun sağlanması için gerekenleri, emniyet personeli, basın ve halkın desteğiyle gerçekleştireceklerini söyledi.

İstanbul'un Türkiye'nin en büyük kenti olduğunu ifade eden Çapkın, diğer dünya şehirleriyle karşılaştırıldığında kentte suç oranlarının daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Kenti asayiş yönünden daha iyiye götürmek için gereken çabayı göstereceklerini ifade eden Çapkın, "Bunu, emniyet personelimizin katkısı ve basınımız ile halkımızın desteğiyle gerçekleştireceğiz" dedi.

İzmir'de uygulamaya koyduğu ve başarı sağladığı projeler konusunda ise Çapkın, "İstanbul'da da gereken tüm yenilikleri hayata geçireceğiz" diye konuştu.

ÇAPKIN'IN İZMİR'DEKİ UYGULAMALARI

Çapkın, İzmir Emniyet Müdürlüğüne atanmasının ardından, polis teşkilatını kendi deyimiyle "sokakları tırmalayan" bir sisteme dönüştürdü.

Karakollardaki personel sayısını azaltıp polisin sokağa kaydırılması talimatını veren Çapkın, sistemin oturmasının ardından "155'e yapılan bir ihbara, asayiş ekiplerinin ortalama 3 dakikada müdahale eden bir yapıya ulaştığını" da söyledi.

Önleyici tedbirler ile halkla iletişimi ön planda tutan Çapkın, "Güven Timleri", "Okul Timleri", "Toplum Destekli Polis", "Başarılı Polislerin Ödüllendirilmesi" gibi projelerin geliştirilerek, etkin bir şekilde uygulanmasını sağladı.

Çocuk Şube Müdürlüğünün kadrosunu genişletip daha etkin şekilde çalışmasını da önemseyen Çapkın, madde bağımlı çocukların toplanarak rehabilitasyonlarının sağlanması, sokakta çalıştırılan çocukların toplanması konularında SHÇEK'le ortak çalışmalar yürüttü. Her okul çevresini sivil bir ekibin sorumluluğuna veren, okul yönetimi ve aile birlikleriyle ortak projeler üreten, okul dışı kişilerin öğrencilere rahatsızlık vermelerini engelleyen çalışmaları da hayata geçiren Çapkın, "korsan yayınlara yönelik mücadele" başlatarak, sokaktaki tezgahlarda ve iş yerlerinde bandrolsüz ürün satışını neredeyse yok etti.

İzmir'de 3 yıl görev yapan Çapkın'ın hayata geçirilmesini sağladığı uygulamalar sonucunda, suç oranlarında büyük düşüşler oldu. Çapkın'ın çalışmaları sonucu özellikle kapkaç ve hırsızlık oranları büyük ölçüde azalırken, kentteki suç oranı 30 yıl öncesine düştü.

Çapkın döneminde, asayiş olaylarının yanında organize suçlarla ve terörle mücadele konularında da başarılı operasyonlar gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber