Jandarma: İmza benzerlik taşıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma Kriminal, Askeri Savcılığa gönderdiği ön raporda skandal belgedeki imzayla ilgili ?İmzanın Dursun Çiçek eli ürünü olduğu değerlendiriliyor' dedi

ZAFER KÜTÜK ANKARA

Jandarma Kriminal Laboratuvarı, ?İktidar ve Toplumla Mücadele Planı'ndaki imza ile ilgili incelemesini tamamlayıp ön raporu soruşturmayı yürüten Askeri Savcılığa gönderdi. Belge gerçek mi sahte mi tartışmalarına nokta koyacak raporda, skandal belgedeki imzanın ?Albay Çiçek eli ürünü olduğu değerlendiriliyor' denildi.

JANDARMA KRİMİNAL İNCELEDİ

Ergenekon tutuklusu avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda yakalanan skandal eylem planının, Genelkurmay Harekát Başkanlığı 3'üncü Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilmişti. Ergenekon savcıları, Albay Çiçek'i ifadeye çağırmış, Askeri Başsavcı Yavuz Şentürk, Ergenekon savcıları ile görüşerek ?Belgedeki imzayı Jandarma Kriminal'de inceletiyoruz. Sonucu bildireceğiz' deyince Çiçek'in ifadesinin alınmasından vazgeçilmişti.

GEÇMİŞ 4 İMZAYLA KARŞILAŞTIRILDI

Askeri Savcılığın talebi üzerine Jandarma Kriminal'de skandal plan üzerindeki imza ile Albay Çiçek'in geçmiş tarihli imzaladığı dört belgenin karşılaştırıldığı belirtildi. İleri teknoloji cihazlarla yapılan tetkikler sonrası hazırlanan raporda ?Karşılaştırılan imzalar benzerlik arzediyor' ve ?Araştırmaya konu imzanın Dursun Çiçek eli ürünü olduğu değerlendiriliyor' ifadelerine yer verildi.

Gerçeklik ihtimalini hiç düşünmedi

Ergenekon şüphelisi Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, skandal eylem planının gerçek çıkması ihtimalini hiç konuşmadı sadece sahte çıkması ihtimalini değerlendirdi. Bir kesimin,TSK'yı ?darbe meraklısı' gösterdiğini savunan Kanadoğlu ?'TSK'nın, kendi bünyesi içinde bir partinin ya da cemaatin ortadan kaldırılması için plan hazırladığı, akla ziyan bir düşünce. TSK bir belge hazırlatacak, bu bir avukatın bilgisayarında yer alacak, inanmak kolay değil. Eğer yayımlanan belge sahteyse, TSK için komplo hazırlanmışsa, bu bir hesaplaşma haline gelmiştir'' dedi.

?Bu plan bize de uygulanır' korkusu

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, ?İktidar ve Toplumla Mücadele Planı'nın demokrasiye vurulmuş çok büyük bir darbe olduğunu belirterek, Alperen Ocakları'na hiçbir toplumsal gösteriye katılmama talimatı verdiklerini söyledi. Gürgür ?Gülen cemaati ve AK Parti için bir plandan bahsediliyor. Gülen cemaatinin evlerinde silah yerleştirmek süretiyle terör örgütü gibi bir izlenim verileceğinden bahsediliyor. Bizim korktuğumuz, bizi ürküten metod da bu. Bizi ürküten budur. Bize düşen tüm önlemleri almış bulunmaktayız' diye konuştu. CİHAN

Cezaevinden yazı dizisi hazırlıyor

Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesinde ?Gerilimli yıllar' başlıklı yazı dizisine başladı. Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız'a gönderdiği mektuplardan hazırlanan yazı dizisinde Balbay, bilgisayarından sildiği ?darbe günlükleri'yle ilgili olarak kendini savunuyor. Balbay'ın avukatı Tora Pekin, köşe yazmasına Adalet Bakanlığı'nın izin vermediğini, cezaevinden gönderdiği mektuplarla dizinin yapıldığını söyledi. Boğaziçi Hukukçular Derneği Başkanı Yılmaz Geniş, Balbay ve gazete için soruşturma açılabileceğini ifade etti.

Skandal eylem planı bürosunda bulunan Avukat Serdar Öztürk, avukatı aracılığıyla Ergenekon operasyonunu yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Belgenin sızdırılmasının soruşturmanın gizliliğinin ihlali olduğunu savunan Öztürk'ün avukatı Hasan Gürbüz ?Biz bu sebeple bu soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sağ masa amirleri hakkında suç duyurusunda bulunduk' dedi. Ankara'da da Öztürk'ün diğer avukatlarının, Ergenekon savcıları hakkında HSYK'ya suç duyurusu yapacakları belirtildi.

Gelip imza verse soru işaretleri biter

Albay Çiçek'in ?plan'daki imzayla karşılaştırılmak üzere Ergenekon savcılarının önünde imza atmaktan son anda vazgeçmesi dün medyada geniş bir şekilde sorgulandı. Kamuoyu Albay Çiçek'in sivil savcılara da imza vermesini bekliyor. Hukukçular ise Çiçek'in sivil savcılıkta imza vererek hem şüpheleri ortadan kaldırıp TSK'nın yıpranmasını önlemesini hem de gerginliği bitirmesini istedi.

PROF. DR. YAVUZ ATAR: Bana göre Albay Çiçek'in İstanbul'daki sivil savcılıkta imza örneğini vermesi doğru olurdu.

PROF. DR. KEZBAN HATEMİ: Albay'ın sivil mahkemede imza örneğini vermesi gerektiğini düşünüyorum.

BOĞAZİÇİ HUKUKÇULAR DERNEĞİ BAŞKANI YILMAZ GENİŞ: Sivil savcılığa imza verseydi soruları sona erdirirdi.

AVUKAT KAZIM BERZEG: Yargı madem kendisini davet etti, imza vermeliydi.

PROF. DR. MUSTAFA KAMALAK: Soruşturmayı sivil savcılar yürütmeliydi Albay da imza vermeliydi.

PROF. DR. SERVET ARMAĞAN: Ben Albay Çiçek'in sivil mahkemeye geleceğini düşünüyordum. Gelmemesi yanlış. Neden gelmediğine dair açıklama beklenir. Neticede askeri savcılıkta ifade verdi ya da imza verdi diyelim. Askeri savcılık dosyayı sivile göndermeli.

PROF. DR. HÜSEYİN HATEMİ: Sivil hayata ve siyasete yönelik bir plan. Albay'ın sivil savcılığa ifade ve imza vermesi gerekir. Soruşturmaya hakim bağımsızlığına sahip adli yargı bakmalı. Askeri yargıda bağımsızlık kağıt üzerinde. Madem Genelkurmay'ın ilgisi yok adli yargıya çıkılmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber