Başbakanlıktaki 10 birim tamemen kaldırılıyor

Haber Giriş : 03 Ocak 2005 03:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mimari olarak yeniden düzenlenen Başbakanlık'ta, Kamu Yönetim Temel Yasası kapsamında birimlerde de değişiklik yapılacak.

İlk uygulama Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda başlayacak. Öncelikle bu üç bakanlığın teşkilat kanunları değiştirilerek pilot uygulamaya geçilecek.

Başbakanlık Teşkilat Kanunu'nda yapılacak değişiklikle norm kadro sistemine geçilerek, personel sayısı 3 binden, bin 500'e indirilecek. Oluşturulan personel havuzundan başka alanlara kaydırma yapılabilecek. Geçici görevli olarak Başbakanlık'ta bulunan kamu personeli ise ait oldukları kurumlara iade edilecek.

Başbakanlık'ta görev yapmak için dört yıllık üniversite mezunu olma ve yabancı dil bilme koşulu aranacak. Çalışan personelin 'norm kadro'su olacak. Bu kadro dışında çalışamayacak. Başbakanlık'ta 10 birim tamamen kaldırılırken, üç yeni birim oluşturulacak.

Pilot uygulamanın yapılacağı Sağlık Bakanlığı'nda da önemli değişikliklere gidilecek. Sağlık Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda yapılacak değişiklikle Personel Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Başkanlığı'na dönüştürülecek. Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü ise kaldırılacak. Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması (AÇSAP) Genel Müdürlüğü, Daire Başkanlığına dönüştürülecek. Teftiş Kurulu Başkanlığı da kaldırılan birimler arasında yeralacak.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber