Atalay: Nezarethaneleri kameralı hale getireceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2009 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2009'u polis yılı ilan ettiklerini belirterek, bütün nezarethaneleri kameralı ve kayıtlı hale getireceklerini söyledi.

Sapanca ilçesindeki Güral Sapanca Wellness Park Otel'de başlayan Vilayetler Hizmet Birliği Eğitim Semineri'nde konuşan Bakan Atalay,Türkiye'de yaklaşık bin 300 polis merkezi bulunduğunu, çoğunun fizik şartlarının ve iş donanımlarının yeterli olmadığını kaydetti.

Hem polislerin rahat çalışması hem de gelen vatandaşın temiz ortamda, daha iyi muamele görmesi açısından polis merkezi projesi hazırladıklarını ifade eden Atalay, "Bütün polis merkezlerimizi daha şeffaf, daha temiz, daha insani ortama kavuşturuyoruz. Bu polis merkezleri güvenliğin vitrinidir, polisin vitrinidir" dedi.

MOBESE çalışmaları ve diğer güvenlik hizmetlerine il özel idarelerinin katkısının çok olduğunu ifade eden Atalay, yaklaşık 60 ilde MOBESE sisteminin çalıştığını bildirdi.

Atalay, dağınık çalışan oto galerilerinin çirkin bir görüntü, can güvenliği ve toplum huzuru açısından sıkıntı yarattığını bildirdi.

Bu konuda genelge yayınladıklarını, 20 ilde otomobil galerilerinin yerleşim alanı dışına çıkarıldığını, 57 ilde çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Atalay, şöyle konuştu:

"Diğer illerde de hızlanmasını istiyoruz. Bu konuda mesafe almamış illeri uyarıyorum. Bu belediyelerin işi ama valilerimizi de sorumlu tutuyorum. Valilerimiz belediyeleri sıkıştırsın. Aldığımız karardan sonra sektör temsilcileri bana geldi. Bu konuda sorun yok, canı gönülden katıldıklarını belirttiler. Bu konuda vatandaşlarımızın şikayeti çok. Lütfen bu konuya bütün iller eğilsin. Bunu bakanlık olarak takip ediyoruz."

Şehirlerde gelişigüzel otopark yerleri oluşturulduğunu belirten Atalay, araçlarını park eden vatandaşlardan zorla ücret alındığını ve vermeyenlerin araçlarına zarar verildiğini tespit ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Kanunda açık ve kapalı otoparkların işletilmesi, açılması konusunda belediyeler yetkilendirilmiştir. Bu açıdan belediyelerin işlerini ve yetkilerini gerektiğini gibi, tam olarak yerine getirmeli. Bakanlığımız bu işi de takip ediyor. Yetkili kişilerin konunun takipçisi olmasını bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber